sobota 29. června 2013

Outfit 25.6. 2013

A je tu další outfit. Bohužel nestíhám blogovat v takovém časovém rozpětí, jak bych chtěla, proto jsou outfity trochu "staré". 
Ten den jsem šla na kafe se svým milým. Takže jsem nic extra nevymýšlela. Jelikož už zas není moc teplo, rozhodla jsem se pro svou oblíbenou košili, jeggins a šněrovací boty (které jsou jediné, co se hodí do deště).  
Trochu jsem ale experimentovala s líčením očí. V Praze na Lacome show mi paní Gibodová doporučila zvýrazňovat spíše spodní linku oka (a tu já jsem většinou vynechávala, a zvýrazňovala jen víčka). No, celkem se mi tento styl líčení líbí, ale musím vychytat jisté mouchy.
Košile - New Yorker
Jeggins - Bershka
Boty - Humanic
Náušnice - Orsay

P.S. Co říkáte na takový typ "outfitových" příspěvků? Líbí se vám nebo ne?



pátek 28. června 2013

Outfit 19.6. 2013

Dlouho jsem vám neukazovala žádný outfit. Holt na módu já úplně moc nejsem. Ale tyhle šatičky prostě musím ukázat, protože jsem se do nich totálně zabouchla :D
Šaty z  Tally Weijl (ze slev, za 369,- Kč.) Jakmile jsem je viděla, řekla jsem si "jo!!! to jsou ony!". Vypadají moc krásně. Hlavně jsem se musela smát. Jak jsem byla v Praze (kvůli Lancome akci), chtěla jsem si koupit boty. A šaty. Prošla jsem celý Václavák, celé Palladium a nikde nic, co by mě zaujalo. Ale až na nádraží, kde jsem si krátila dlouho chvíli při čekání na vlak jsem šla do Tally Weijl a hle! Neskutečná radost. Těmto šatům fakt můžu říkat "borec na konec" :D. 
A peříčkové náušnice jsem chtěla už dlouho. A teď, v Orsay za 60 Kč se na mě tyhle vyloženě usmály :) A hlavně mi barevně ladí k šatům. 
K mému makeupu. Jelikož byly šílené vedra, sjednotila jsem pleť lehce korektorem, nahodila růžovou tvářenku, trochu rozjasňovače, řasenku a spodní linku v barvě šatů. Rtěnka je má oblíbená Maybelline Rosy Dream.
Korektor Maybelline - Affinitone je mou stálicí, protože kryje jak má, a fakt mi teďka stačí místo makeupu. Stíny Essence (Strawberry Ice Cream) jsem si kupovala vyloženě k šatům. Jsou růžové, zářivé a skvělé pro projasnění oka. A o rtěnce víc psát nemusím, tohle je moje asi 5té balení :D 
A pak je tu ještě toaletka z Body shop (malina). Měli ji ve slevě a strašně mi voněla (holt maliny já ráda). Je to sladší vůně, a je lehká, takže pro mě idální na léto :)

Vlasy v mém typickém drdolu. Je to pro mě asi nejrychlejší účes. Sice sponkování mi trvá pár minut, ale dohromady je za 5 minutek hotovo a já můžu jít :D

Jo, sice by to chtělo jiné boty a jinou kabelu, ale bohužel, nic lepšího jsem ve svém šatníků nenašla. Chci si koupit spoustu nových věcí, tak snad až jednou budu mít dostatečné finance, tak 90% šatníku obměním.

Šaty - Tally Weijl
Náušnice - Orsay
Boty - Baťa
Kabelka - Mango

čtvrtek 27. června 2013

Já, já, já, a zase jenom já

Zdravím vás! 
Dnes jen pár informací co se za poslední dobu událo :)
Úspěšně jsem dokončila své studium na Vyšší odborné škole. Musím říct, že je mi celkem líto, že už je konec. Ty 3 roky opravdu mega rychle utekly! Zkoušky jsem měla 12.6. a řeknu vám, ty nervy, to byl děs. Horší jak při maturitě :D Ale přežila jsem to ve zdraví s jedničkama a dvojkama. Teď už musím jenom najít pořádnou práci, což bude náročné.
Mám velkou radost, protože jsem navázala nové spolupráce. Díky tomu se můžete těšit na spoustu recenzí.  Rozhodla jsem se se svým blogem konečně něco udělat,  protože jsem na něj poslední měsíce neměla čas a leželo to tady ladem.  Což je škoda,  protože blog je mým velkým koníčkem. Teď se budu snažit přispívat co nejvíc!
Instagram life. A nový mobil. A nový kluk. Jojo, už i já jsem podlehla kouzlu Instagramu. Je to teda asi tím, že mám konečně chytrý telefon (do kterého jsem se fakticky zamilovala!!) - Samsung Galaxy S3. To znamená, že vás budu informovat, zásobovat a otravovat super-fotkama ze svého života. Jo a na Insta. mě najdete pod jménem eliskajanci.
Jo a abych nezapomněla, blog mění design, proto je to tady takové celkem rozkopané. Tak mi odpusťte. Ale bude to již brzy v novém, až si tady můj nový boyfriend k tomu v klidu sedne, a dokončí to dle mých představ :D

Dnes mi předali diplom, takže jsem vystudovaná oficiálně, a zítra jedu na nějaký ten den do Ostravy, ale příspěvky budou! A to skoro každý den! Takže se (snad) máte na co těšit.
Minimalist Lady

středa 26. června 2013

Paní Rimmelová a paní Hansenová aneb laky na nehty


Laky od Sally jsou fajn. Už jsem jich vyzkoušela několik, a vždy jsem byla spokojená. Kryje v první vrstvě, schne přijatelnou dobu (tak 5 min), a i štěteček (ačkoliv je úzký) je super. Vydrží na nehtech dlouho (4 dny úplně v pohodě). Takže můžu jedině doporučit.
A co se týká odstínu. Hot Magenda je taková neonová-ostrá-růžová, trochu s perletí. Na léto boží odstín.

Rimmel 406 Purple Addict (cca 50 kč)
Skvělý šteteček (je dostatečně široký a dobře se s ním lakuje), úžasná barva (ideální na večer) a lak vydrží tak 4 dny (což je na mé poměry boží).
P.S. Rimmel teď uvedl novou kolekci laků Kate (Salon Pro). Na ty jsem velmi zvědavá :))


Děkuji PR krasa.cz za poskytnutí výrobků k recenzi.

pondělí 24. června 2013

Vyvoněný zajda aneb Press to play

Sprcháčů není nikdy dost. Já sama vypotřebuju tak 2 za měsíc (což si myslím, že je slušný výkon). Holt, když se člověk sprchuje 2x-3x denně, tak se toho spotřebuje celkem dost. Jsem sprchováním celkem posedlá. Zvlášť když je léto. Proto mě potěšila malá spolupráce, kdy mi bylo věnováno 6 sprcháču Playboy. 
S Playboyem moc zkušeností nemám. Vím, že spousta lidí si kupuje povlečení, oblečení a doplňky s tímhle zajícem. Já osobně to moc nemusím (hold už mi není patnáct a na nějaké zajíce, kočky a podobné útvary nejsem moc zvědavá).
K dispozici jsem měla tři sprchové gely a tři sprchové krémy. 
Sprchové gely
Play It Rock: vzrušující & šťavnatý  - Tento mi voní ze všech nejvíc. Je tam cítit pomeranč, šafrán, trochu to pak přechází do květinovo-dřevité vůně a pak těžko říct. Je to opravdu energická a hlavně dokonale šťavnatá vůně.
Play It VIP: Okouzlující & bohatý - Tím už se vesele sprchuji a půlku už mám pryč. Pokud máte rády nektarinky, tak ho aspoň očuchejte. Prostě voní skvěle!
Play It Sexy: smyslný & pižmový - Pižmo, jasmín, vanilka, pačuli. Něco takového ucítíte právě v Sexy verzi. Mě osobně úplně moc nevoní. 

Sprchové krémy
Play It Lovely: hedvábný & květinový - Takhle si představuji opravdovou lovely vůni. Růžové bobule, franátové jablko, orchidej, santalové dřevo... to vše a ještě víc ucítíte právě tady.
Play It Spicy: Okouzlující & Provokativní - Granátové jablko, lilie, mučenka, hřejivý jantar a santalové dřevo. Hodně zajímavá vůně. 
Play It Pin Up (edice Pin up) - Hold, jak jde vidět, vůně moc popisovat neumím, takže vám řeknu jen to,že mi voní :D

Celkový dojem - Ačkoliv tohoto na-první-pohled-lacině-vypadajícího zajíce moc nemusím, všechny sprcháče s ním jsou super. Ani gely, ani krémy nevysušují pokožku, vůně jsou opravdu intenzivní (vyvoníte jak sebe, tak celou koupelnu!) a obaly vypadají celkem dobře. Rozhodně můžu jen doporučit. 
Stojí 79 Kč, ale v některých drogériích jsem je viděla v akci za cca 40 Kč. 

sobota 22. června 2013

Praha vs. Minimalist lady vs. Lancome

V úterý jsem byla s kámoškou/blogerkou Verčou na výletě v Praze.  Navštívila jsem Sephoru v Palladiu, kde probíhalo představení kolekce Lancome, kterou do nových obalů oblékl Alber Elbaz (Lanvin). Obaly jsou veselé, možná až infantilní. Ale na první pohled opravdu zaujmou. 
Alberova kolekce zahrnuje řasenky (Hypnôse Doll EyesHypnôse Star, Hypnôse Drama a Hypnôse) a stíny Hypnôse Palette. 


Celá akce byla naprosto skvělá. Nechala jsem se vyfotit s Bárou Nesvatbovou (šéfredaktorkou Harper's Baazaru), nalíčila mě Lucia Gibodová (tu můžete znát z videí Tajemství krásy), konečně jsem ochutnala Möeta, a také jsem dostala pár dárků (třeba půlroční předplatné Harper´s Baazaru) a potkala spoustu blogerek :)



Líčení od Lucie Gibodové. Bylo fajn, nechat se nalíčit pořádným profesionálem. Schválně jsem se ptala, jaký mám podtón, a prý mám růžový (a to jsem si celý život myslela, že mám žlutý). Jinak sama bych se takto nikdy nenamalovala, jsem zvyklá na světlé rty a oči si maluji celkem výrazně, ale Lucia mi doporučila malovat si spíše spodní linku. Aspoň jsem získala nové poznatky.

Jediné, co mi na akci vadilo, byl nedostatek prostoru. Přece jenom, v Palladiu je Sephora celkem malá, akce probíhala za normálního provozu, takže se mezi blogery motali "normální" nakupující, a já jsem svou obří kabelou shazovala věci ze stojanů :D Ale tak co, všichni jsme to přežili a myslím, že mi ten výlet za to stál.


neděle 16. června 2013

Paní Astorová a její mrkací panenka

Zdravím své drahé čtenářky. Dnes mám pro vás recenzi na řasenku od značky Astor. Řasenky zkouším moc ráda, už jen pro to, že na ně mám velice specifické požadavky, a ne každá ke mně dokonale pasuje (je to asi jako s chlapama, haha).
Nejdříve klasické informace, aneb co paní Astorová slibuje. Jak z názvu vyplývá, paní Astorová se vám bude snažit vytvořit řasy dlouhé jako mrkací panenka (já nevím jak vy, ale všechny panenky co jsem kdy měla, měly řasy krátké, nebo žádné. Ale možná je to tím, že jsem jim je vytrhávala a stříhala, protože jsem jim ty řasy záviděla a byla jsem na ně naštvaná za to, že taky takové řasy nemám :D)). Co to vlastně znamená? Že budete mít řasy oddělené a prodloužené (díky čemuž se vám opticky rozevře pohled – slovo „rozevře“ nemám ráda. Evokuje to ve mně totiž věci, o kterých tady nikdy psát nebudu :D). No, a samozřejmě nemohou chybět ani nějaké aktivní látky, které vaše řasy posílí a vyživí – kolagen a rostlinný vosk.

Co je na této řasence zajímavé, je určitě kartáček. Pamatuju si, že něco podobného mělo Givenchy (ale tam měli v podstatě jen tu „bambulku“). Tento kartáček je v podstatě obyčejný a plastový, ale na konci má „bambulku“ (že je to „bambulka“ píší i v oficiálním popisu :D a to už jsem si říkala, že jsem to nějak originálně pojmenovala, a ono nic), díky které natočíte „sexy křivky“ v koutku oka.
12 ml /// Obvyklá cena 229,- (krasa.cz 199,-)
Má představa o "řasách jako mrkací panenka" je na obrázku jedna. Na obrázku dvě už je krutá realita :D
Na řasách vypadá přirozeně. Bohužel až moc. Sice řasy o něco prodlouží, ale pro mě je to bohužel málo. Někomu, kdo má své řasy dlouhé, a potřebuje je jen o něco zvýraznit bude tahle paní Astorová to pravé. Řasenka neopadává, necuckovatí, s kartáčkem se pracuje kupodivu dobře, a více méně nemám co vytknout (až na to, že nedělá žádné extra-super řasy). 

Děkuji PR krasa.cz za poskytnutí výrobku k recenzi.

neděle 2. června 2013

Jak na pracovní pohovor 2.

V druhé části o pracovních pohovorech vám povím (resp. napíšu), jak se na takový pohovor připravit a jak se na něm chovat. Opět jsou to hlavně mé subjektivní názory, mísící se s informacemi ze školy, a z pohovorů, které jsem absolvovala. (Jsou to vlastně takové rady, tipy. Nijak jsem to neuspořádala, takže mě nezabíjejte. Pokud vás toto téma zajímá, tak si to hold přečtete, a pokud vás to nezajímá, tak hurá - běžte jinam).
Large
Informace - Zjistěte si něco o firmě, kam jdete dělat pohovor (oni vám sice na pohovoru většinou převyprávějí nějakou tu historii podniku, a filozofii firmy, ale pokud uvidí, že o firmě už něco víte, je to pro vás plusový bod). 
Usmívejte se! K tomu není ani co dodat. I když máte šílenou depresi, snažte se překonat a vykouzlete na vašem obličeji ten nejúžasnější úsměv, který umíte. 
Buďte pozitivní! Tento bod souvisí s bodem předchozím. Pokud se usmíváte, budete působit pozitivně a zanecháte rozhodně lepší dojem, než kdyby jste seděli a tvářili se jakoby jste právě snědli kyselý bonbón, nebo jako kdyby vám právě umřel váš milovaný křeček.
Large
Choďte včas! - Je to vhodné a měli by to praktikovat všichni, nejen když jdou na pracovní pohovor! Mě se občas stane, že jsem na pohovoru i o půl hodiny dříve :D Každopádně, najděte si na kouzelné stránce Idos.cz spoje, které vám do místa pohovoru jedou, pak k tomu připočítejte tak 10 minut, kdy budete třeba dané místo hledat, dále dalších 5 min než v dané budově najdete příslušnou kancelář a...a to stačí. Pokud se vám opravdu stane, že uvíznete v dopravní zácpě (nebo máte jinou zácpu), zavolejte pánovi či dámě, se kterými máte pohovor domluvený a omluvte se, že přijedete pozdě, či že nepřijdete vůbec. Nejhorší je, když na vás někdo někde čeká a čeká a čeká a vy nikde a pak ještě nezvedáte telefon (to platí vždy a všude, nejenom při pohovorech). 
Odpovídejte! - Na všechny otázky, na které se vás zeptají, odpovězte. Pokud se vás ale zeptají na příliš osobní otázky (jste zadaná, chodíte do kostela, koho jste volila apod.), tak odpovídat nemusíte.
Buďte asertivní - Pokud nevíte, co to asertivita je, doporučuju vygooglovat. 
Prodejte se! - Samozřejmě to neberte doslova. Chce to sebevědomí a prořízlou hubu. Například já jsem byla na pohovoru na místo obchodního zástupce, ale nemám v tomto oboru žádné zkušenosti. Pro přijetí je bohužel tato zkušenost podmínkou. A víte co? To místo mám! Jak se mi to podařilo? Ukázala jsem, že jsem pozitivní, mám nadšení pro produkt který bych měla prodávat, a myslím, že jsem zanechala skvělý první dojem. Pán říkal, že i když příslušné zkušenosti nemám,  prodala bych mu nejspíš i nadmutou kozu. A to je fajn, co říkáte?
Je to o vás! - Ano, pohovor je opravdu jen o vás. Budou se vás ptát jaké máte zkušenosti, koníčky, co umíte a neumíte, jestli se domluvíte anglicky, jestli rozumíte oboru (někde se mohou právě i na otázky, týkající se oboru, ve kterém chcete pracovat), jestli si myslíte, že byste takovou práci zvládla (na to odpovídejte že ANO!). Opět to souvisí s bodem uvedeným výše. Prostě a jednoduše, dokažte, že v sebe věříte, že dokážete nemožné, ale moc to nepřehánějte. Hlavně nelžete! Pokud jim budete tvrdit, že umíte mluvit plynně francouzsky, a přitom umíte v tomto jazyce pouze správně vyslovit Yves Saint Laurent, tak to poznají. A už budete mít malý vroubek. Pak jsem ale samozřejmě věci, které nemusíte úplně umět, ale rychle se je naučíte (například tabulky v Excelu, pokud nemáte IQ tykve, tak se to prostě zvládnete naučit i v průběhu práce...). Dále se vás jednoduše zeptají, co jim můžete nabídnout. Nikdy neodpovídejte ve stylu "...no...já nevím...asi nic...". S takovou odpovědí nečekejte, že vás vezmou. 
Large

Další tipy a rady:
  • Většinou si vás pozve na pohovor jedna konkrétní osoba. Zapamatujte si její jméno, fakt se to hodí. Když totiž v dané budově, kde mají milion kanceláří hledáte někoho "s kým tam máte pohovor", hledá se fakt špatně. 
  • Oblečení jsme už řešili minule. Takže dodávám znovu, že na tom také dost záleží. A těsně před pohovorem se přesvědčte, že máte "vše na svém místě".
  • Životopis. Ten si s sebou přineste určitě. Většinou ho sice mají vytisknutý, ale jistota je jistota a oni aspoň uvidí, že jste přišli připraveni. (p.s. jak napsat a upravit životopis najdete na netu, pokud to neumíte. Opravdu je spousta různých předloh, podle které si hezký životopis vytvoříte. Hlavně v životopisu nelžete, jak jsem již zmínila, může vám to později být dost na škodu).
  • Čas jsou peníze. Proto opět opakuji, choďte včas! 
  • O svých minulých zaměstnáních a brigádách mluvte pozitivně.
  • Oční kontakt a stisk ruky. To je taky very important. Nekoukejte do zdi, ale na člověka, který s vámi mluví. Ale zase to nepřehánějte, když budete na někoho vyloženě zírat, taky to není moc dobré. Co se týká stisku ruky, snažte se být opět co nejvíc přirození. Žádná leklá ryba či medvědí stisk. 
  • Vypněte telefon! Opravdu není vhodné, když vám při pohovoru zvoní telefon a naprosté faux pas je, když zvonící telefon zvednete! Prostě ne, ať se děje co se děje.
  • A kolik za to dostanu? O finančním ohodnocení vám většinou řeknou sami. Není úplně vhodné se na to ptát, zvláště na začátku pohovoru ne. Pak by to samozřejmě vypadalo, že vám jde jen o prachy. Také se vás mohou zeptat, jakou odměnu si představujete. Mějte už předem v hlavě připravenou odpověď. A rozhodně se nepodceňujte, ale ani nepřeceňujte. Průměrný plat v naší republice je kolem 20 000,- takže lidé většinou odpovídají, "že těch dvacet by jim tak jako vystačilo...".
  • Ptejte se. Pokud něčemu nerozumíte, určitě se nebojte zeptat. Většina lidí s tím mám problém, něco nechápou, ale bojí se zeptat, aby nebyli za blbce. Věřte mi, za blbce nebudete.
  • Nemějte strach. Pokud víte, že s vámi bude dělat pohovor třeba generální ředitel, je možné, že se budete bát. Někdo se bojí i pohovoru s personalistou. Tak vám řeknu jedno - nebojte se. Snažte se překovat svůj strach. Nikdo vás nechce zabít, nejde o život. Takže se hoďte do klidu a před pohovorem si třeba řekněte, že jdete "jen tak pokecat" (mě osobně to třeba dost pomáhá).
Ano, a buďte úžasné, okouzlující a to minimálně tak, že si z vás ostatní sednou na zadek a budou vás chtít přijmout.