pondělí 25. března 2013

Pár tipů jak opticky zvětšit oči

Natočené, výrazné řasy - Jojo, pro malé očička je tohle extra důležité. Pokud si řasy natočíte, oko pak vypadá větší, otevřenější. Proto celý život hledám řasenku, která řasy rozdělí, natočí a trochu prodlouží. A asi jsem ji už našla (čekejte recenzi).
Stínování - Asi nejjednodušší (a zároveň i nejtěžší) způsob jak si opticky zvětšit oči. Pro ty z vás, kteří ví jak své oko vystínovat to bude hračka, pro ty co to neumí, možná cesta do pekel. Na netu je ale spousta tutoriálů jak si správně stínovat oko, takže pokud nevíte, googlujte, youtubujte a zkoušejte. 
Obočí - Obočí je důležité pro celkový "výraz" obličeje. Nejlepší je tak trochu klenuté, ani moc husté, ani moc tenké. O tom, jak mít správné obočí jsem psala ZDE
Oční linky - Pokud máte fakt hodně malé oči, nedělejte si spodní linku, a nesnažte se orámovat celé oko. Je to na prd, protože to oko sice zvýrazní, ale dost opticky zmenší. Orámování doporučuji jenom v případě, že máte super tmavé kouřovky. 
Rozjasňovač, bílá tužka - Rozjasnovač pod obočím a v koutku oka oči hezky rozzáří a bílá linka u spodní linie řas je opět trochu zvětší. 
Na první fotce můžete vidět moje oči "no makeup", pod ní je foto výrazného líčení a zbytek je denní líčení.
Svoje malé oči jsem vždycky brala jako nedostatek, ale nakonec jsem se rozhodla si trochu pohrát, a udělat ze svého nedostatku přednost. Proto si na líčení očí opravdu zakládám. 
Pěkný den!

neděle 24. března 2013

Happy Birthday (to me)

Dnes to bude trochu narcistické, takže pokud vás má osoba nezajímá, bežte pryč.... :D 
Takže, o co jde - zítra budu o rok starší. Už zase. Ale prý čím jsem starší, tím vypadám mladší. Co se dá dělat, máme to nějak tak v rodině. 
Včera jsem měla první oslavu, příští víkend mě čeká ještě jedna rodinná a pak možná ještě jedna párty doma v Ostravě. Sice nejsem ve věku, který by se měl nějak oslavovat (22 let), ale když už mám možnost vidět se se svými kamarády, popít a pokecat, tak proč ne. Jak to máte s oslavami narozenin vy? Slavíte? S kamarády, nebo i s rodinnou?
Fotek moc nemám. Teda mám, ale většina je s kamarádama, a ty vám tady nebudu ukazovat, možná by z toho neměli radost :D
No nic, mějte krásný zbytek víkendu. Já se ozvu příští týden, kdy mám v plánu recenzovat věci, které mi přišly a které jsem dostala (tedy prakticky dostanu) na narozeniny, takže se máte na co těšit.


pátek 22. března 2013

Ziaja a pan kokos

Krémové sprcháče od Ziaji jsou vždycky dobrou investicí. Už jsem vyzkoušela skoro všechny. No a v rámci zkoušení, jsem si vybrala právě tady "pana kokosa". Opravdu voní po kokosu, ale upřímně, já tu nasládlou vůni moc nemusím. Mám radši něco svěžejšího a šťavnatějšího, proto mým No.1. zůstává stále vůně pomeranče.
Co mu ale upřít nemůžu je fakt, že pokožku hezky hydratuje a provoní.

P.S. Nemáte tip na nějaký parfém, který voní po pomerančích? Scháním novou vůni na jaro/léto.

Děkuji PR Ziaja za poskytnutí výrobku k recenzi.

sobota 16. března 2013

Essence All about cupcake


Dnes opět o rtěnce. Jak jste možná zaregistrovali, pusu si patlám buď rtěnkou, nebo balzámem....případně obojím. Všechny lesklá patlátka jsem uklidila na dno šuplíku, a plánuju je vytáhnout možná někdy v létě. Ani nevím jak se to stalo, ale někdy předloni jsem na lesky prostě totálně zanevřela. Ze všech jsem měla upatlanou pusu, lepily se mi na něj vlasy, když foukal vítr a všechno bylo jaksi..opatlané. Tak jsem si řekla dost, lesky jsou pro teenagery, a já už teenager nějaký pátek nejsem. Takže jsem tak nějak samovolně přešla na rtěnky. Mám jich doma celkem dost, ale pořád ne tolik, abych si mohla říct, že jsem se svou sbírkou spokojená. 
Pořád se snažím najít tu správnou nude barvu pro mé rty. Kate 03 je sice fajn, ale pořád je moc hnědá, a to se mi nelíbí.... Říkala jsem si, že se poohlédnu třeba u MAC, protože věřím, že jejich rtěnky stojí za to, a mají tolik odstínů, že bych určitě našla i nude barvu, která bude ladit s mou mrtvolnou pletí, ovšem bez toho, aniž bych vypadala, jako bych právě vstala z rakve.
No nic, ale přejdeme ke zde zobrazené Essencí padesát-trojce.
Od Essence jsem měla zatím jednu rtěnku. Byla to ta nejsvětlejší růžová, kterou mají v nabídce (jméno nevím, ani hledat nebudu). Jsem totiž na tyhle studené, světle růžové totálně ujetá. Ikdyž nelichotí barvě mých zubů, zbožňuju je! Ale tahle Essencí růžovka měla dost chyb - nevydržela, byla s jakousi perletí (a to je v mých očích velké fuj, připadá mi to laciné a ošklivé). Nakonec jsem tu rtěnku darovala jakési kámošce, a pak jsem si jako kompenzaci koupila Rosy Dream od Maybelline, která mi vyhovuje o dost víc. 
No, a už opravdu přejdu k téhle rtěnce, o které vůbec chci psát. Je to číslo 53 a jmenuje se All about cupcake. Bloggerský svět byl touho rtěnkou dost nadšený, a můžete ji vidět zrecenzovanou na každém druhém blogu. Mě tahle barva nikdy nepřišla dostatečně hezká, aspoň podle obrázku. Říkala jsem si, k čemu by mi byla rtěnka, která má skoro stejnou barvu jako moje rty? No, a jednou jsem takhle byla v Ostravě v Rossnamovi s kamarádkou, očumovala jsem stojan Essence, a kámoška mi ukazuje tenhle odstín a hlásí, že je super a že by mi mohl slušet. No tak co, na ruce vypadá fajnově, tak proč to nezkusit....
No, nejsem ani nějak extra nadšená, ale ani zklamaná. Barva je taková "lehká", což znamená, že není extra pigmentovaná. Ale co mě překvapilo, že na puse vydrží pití kávy, cigaretku i moje neustálé žvatlání. 
Barva je to vlastně taková světle červeno-oranžová, chcete-li korálová. Vypadá dost fajn, a k takovému přirozenému líčení, třeba do školy se hodí parádně. 
Asi jediná fotka, kde má "cupcake" na puse. Byl to pokud o nafocení jakésiho tutoriálu, který ale (možná díkybohu) nevyšel). Pro více fotek použijte Google, kde fotek najdete tak možná tři plné zadečky..
Hezký víkend přeju!

čtvrtek 14. března 2013

Oblíbené beauty guru na youtube

Nejvíc miluju DulceCandy87 (http://dulcecandy.com/). Tu vám ale nemusím představovat. Byla to vlastně první blogerka, kterou jsem začala sledovat (je to tak 3 roky zpátky mám ten pocit). Díky jejím videím jsem se toho dost naučila (třeba jak si upravovat obočí, jak konturovat obličej...no za většinu mého "umu" může vlastně Dulce, protože jsem to od ní odkoukala...díky holka!).

Laurenbeautty jsem objevila nedávno. Její videa mě baví a opět mi dodává inspiraci, co se makeupu týče. Lauren vypadá jako pravá panenka Barbie...jenže hezčí. Je to Australanka, ale její angličtině se dá krásně rozumět


CarliBel55 je nádherná ženská, co dodávat. Naprosto miluju její vlasy! Kromě videí má také blog - ZDE, kde můžete sledovat i její fashion styl.
MakeUpByCamila2 Camila má rovnou dva YT kanály, jeden v portugalštině, a druhý v angličtině. Její tutoriály jsou poučné, všemu jde hezky rozumět...a v každém videu vás naučí jedno slovíčku v portugalštině. Teď už vím, že se jaro řekne primavera :))
SMLx0 Tuto slečnu sleduji už od její YT začátků, takže už to nějaká chvíle bude. Je hezké pozorovat, jak se zlepšuje jak v natáčení videí, tak i ve svých "makeup skills". A je moc hezká!
Get the Louk asi nemusím představovat. Objevila jsem ji úplnou náhodou, zhruba před půl rokem, a od té doby jsem si pustila každé její video. Moc mě baví její "kecy" a samozřejmě i tutoriály, které umí naprosto bombasticky! Zvláště video, které se týkalo kouřového líčení bylo hodně povedené, protože jsem nikdy podobný návod neviděla. Je to holka šikovná, moc doporučuju. Pobavíte se a ještě se možná něco přiučíte :)

pátek 8. března 2013

Laky na nehty...

Miss Sporty Clubbing Colours 452
Miss Sporty Sparkle Touch
Laky od Miss Sporty mám vcelku ráda. Zaprvé mi připomínají moje dětství a pubertu, protože vůbec první lak, který jsem kdy vlastnila, byl právě od této značky. Jejich laky stojí kolem 40,- Kč, což je pro chudé studenty ideálka, mají celkem velký výběr barviček a celkově jsem s nimi spokojená. U oranžového odstínu je ale třeba dvou vrstev, aby to vypadalo "cool". Ale lakuje se dobře, a vydrží kolem 3 dnů (což je u mých nehtů úspěch). 

Golden Rose Rich Colour 10
První pozitivum na tomto laku - má 10,5 ml, což je celkem velký kýbl barvy (Miss Sportovní má "jen" 7ml). Má celkem velký štěteček, ale lakuje se s ním výborně. Stačí jen jedna vrstva a barva je krásně sytá a v plném krytí. Schne dost rychle, až jsem nechápala, protože konzistence laku je celkem krémová, a u těch mi vždy trvalo tak půl hodiny, než zcela zaschly. A opět mají moc krásné barvy v nabídce, já si jich plánuju koupit dost, do zásoby. Má ještě jednu barvu, tu vám ukážu později. Jo a cena je taky nějakých 45 Kč. 

Avon Pastel Pink
Dlouho jsem hledala alternativu barvy French Affair od Essie. A našla jsem. Pastelová růžová je opravdu taková, jak si pastelovou růžovku představuji. Barva je to tedy fakt nádherná, ale bohužel je třeba dvou až tří vrstev, aby vypadala fakt tak, jak má a díky vrstvení lak vydrží tak den, maximálně dna.