čtvrtek 28. února 2013

Makeup inspiration

Dnes tak nějak...o ničem. Aneb jak se občas nechávám inspirovat v líčení.

Inspiration - Megan Fox
Inspiration - WeHeartIt pictures
Inspiration - Shay Mitchell

Pokud budete chtít nějaký tutiriál či popis líčení, napište si :)

středa 27. února 2013

Vyzkoušela jsem...Skin 79 BB Triple Functions, Snail Nutrition

Dnes to bude o BíBíčku, s celkovým názvem Super Plus Triple Functions BB Vital Cream do Skin 79.
40 g stojí 495,- Kč (ZDE), takže nepatří zrovna k těm nejlevnějším. Ale tak ty ceny mi přijdou více-méně stejné.
Co má umět? Vyhladit vrásky, chránit pleť díky vysokému faktoru UV, posílit pleť a hydratovat. Je vhodný pro mastnou pleť, pleť s rozšířenými póry a suchou pleť se skvrnami a vráskami.
Podtón je do žluta, takže mi opět po této stránce hezky sedl.
Opět děsivé fotky před a po. Co se týče krytí, označila bych ho asi jako střední, něco bylo třeba zakrýt korektorem.
No a celkový look. Barevně mi tedy sedl dokonale, bohužel jsem se po něm trochu leskla, ale pudr všechno zachránil. Bylo poznat, že hydratovat umí. Ale nevím, nějak extra mě nenadchl.

Dalším vyzkoušeným BíBí je Snail Nutrition (interní název Šnek), opět od Skin 79. Jeho cena je fakt hnusná - 595,-Kč za 40 g.
Jeho zajímavostí je, že 45% tvoří výtažek z korejských šneků (chudáci), působí jako prevence proti nedokonalostem a vadám (sakra, já mám vad, a s žádnou mi to nijak nepomohlo...), a udržuje pleť hydratovanou a zdravou
Co se týče odstínu, byl dost dorůžova, takže mě teda moc nesedl. Krytí taky nic moc, musela jsem spoustu nedokonalostí přetřít ještě čobolem od Misshy (už jen proto, že odstínově mi sedí stokrát lépe, než tady pan Šnek).
Celkový look. Mám na sobě (možná i v sobě) kus "Šneka" a kus Misshy. A dále obvyklé líčení s MUA paletkou atd...
A můj celkový názor na pana Šneka? Za ty prachy bych si ho určitě nikdy nekoupila, moc nekryje, nesedí mi odstínově a pro mastnější pokožku to není žádný zázrak. Doporučila bych ho spíš pro sušší pleť bez větších nedokonalostí.

pondělí 18. února 2013

Vyzkoušela jsem..."BíBí" od Etude house

O této značce jsem nikdy předtím neslyšela. Co se týče výrobců BíBí, znala jsem jen Misshu, Skin 79, pak nějaké Skinfood...a to je asi tak vše. Takže jsem od tohoto vzorku nečekala vůbec nic úžasného.
Na Makeupalley dostal 51%, což není nějak extra slavné, ale já mám asi divnou pleť. Mě totiž vyhovoval suprově, až jsem se divila. 
No, začnu od začátku. Když jsem "rozlouskla" vzorek, málem mě kleplo. Vyteklo mi kus bíbí na stůl. Složení je teda dosti tekuté. Ale...krásně se roztírá (mazal se líp jak máslo na chleba), krytí je celkem obstojné (opravdu to není dermacol cover, a spousta lidí v recenzích uvádí, že to není full coverage, ale tak nechci vypadat jako maska...občas), sjednotil pleť (a mám pocit, že snad prvně v životě byl můj xicht fakt sjednocený), vydržel skoro celý den, a barva mi sedla (ale netuším, co jsem to měla za odstín, protože jsem to na vzorku nenašla nikde napsané).
Asi je evidentní, co je před a po :)
Odstín je opět dožluta, proto mi sedí. Jak jsem nedávno koumala všechny svoje makeupy, zjistila jsem, že mám snad všechny dorůžova. Ha, a pak se divím, že mi nic nesedí pořádně.
A tady jedno záchodové foto s celkovým makeupem. V době, kdy jsem tohle fotila jsem měla celý makeup na obličeji asi 4 hodiny. Bylo třeba jen lehce přepudrovat čelo. A když si moc všimnete mého nosu, jde vidět, že je trochu červený. Jo, mám rýmu, já chudinka. A jo, fotila jsem to v kavárně na toaletách, chudinka nadruhou. Ale jinak nebyl čas :D

No, a taková, možná dost důležitá informace na konec. Vzorek jsem dostala ze slovenského eshopu, a přesně ho naleznete ZDE. Jmenuje se Precious Mineral All day Strong a je k dostání ve verzi pro mastnou a pro suchou pokožku. Já bohužel nevím, který z těchto dvou jsem vůbec testovala, protože vzorek už je dopatlám a vyhozen do popelnice v Ostravě, takže už to ani nezjistím. Ale jeho cena není nijak hrozná - 16,95 € (což je cca 423 Kč), pozor - za 60 ml!
Takže tímto se tento BíBí stal adeptem na zakoupení, až mi dojde "čobol" od Misshy.

středa 13. února 2013

Tam, kde jsem doma

Jak jste možná postřehli, pocházím z Ostravy. Ostrava je sice město černé, špinavé a ošklivé, ale já ho miluju, protože jedině tam mám pocit, že jsem opravdu doma. Sice už sedmým rokem pobývám v Brně, ale Ostrava je prostě srdeční záležitost.
A co tam vůbec dělám, když tam jedu?
Tumblr_mgapaibuz11qdlmhfo1_400_large
Ve svém dětském pokojíčku mám klavír, na který jsem hrála celých 8 let. Dříve jsem to nesnášela, protože mě do toho naši (zvláště babička) nutili. Celou střední jsem na klavír ani nešáhla, ale loni v lednu jsem si řekla, že by bylo fajn zase začít. Stáhla jsem si různé noty, a začala jsem se učit nové songy. Musím říct, že hraní mě neskutečně uklidňuje...prostě to miluju. Dokážu u toho sedět i několik hodin. A abych se "pochlubila" umím zahrát třeba melodii z Requiem for dream a pár písní z Amélie.

Stodolní ulice, tu zná asi každý Ostravak. Jo, když už jsem v Ostravěnce, tak se tam většinou stavím na drinka se starými kamarády. Musím uznat, že párty v Brně už mě dávno nebaví, ale Stodolní... tam se prostě vždycky maximálně bavím :)
OC Karolina. Naše "fukušima" :D Je to tam šílený labyrint, nikdy nemůžu najít obchod, do kterého chci jít, proto si vždycky vezmu mapku celého obchoďáku a chodím podle něj :D Ale celkově se mi vzhled obchoďáku moc líbí, o dost víc, než třeba Futurum nebo Avion. Jsem hlavně ráda, že tam jsou i značky, které v Brně nejsou, třeba Oodji, Mohito apod. No a pokud neutratím většinu peněz na Stodolní, utratím je tady. Obchody, pak kafíčko...pohoda.

Samozřejmě je v Ostravě více míst, kam ráda chodím. Moje nejoblíbenější kavárna je Jet Set, pak mám ráda i naši Zoo (a to o dost víc, než tu hnusnou brněnskou), ale o tom možná někdy jindy.

P.S. Zrovna dneska se do mého milovaného domova chytám. Doma jsme bohužel zrušili internet (protože babička ho jaksi nevyužívala..haha), takže nemůžu blogovat. Ale wifi v Karolině to jistí, takže vám možná do neděle podám i nějaký report.

Co vy a Váš domov? A jaký máte názor na Ostravu? 

pondělí 11. února 2013

Balea pleťová voda a Bioderma pro citlivky

Dneska vám představím tuhle růžovou paní od Balei. Potřebovala jsem novou pleťovou vodu, protože micelárka od Ziaji se nějak zbláznila (nebo se možná zbláznila moje pleť). Prostě jsem po ní měla komplet červený obličej. 
Vždycky mě trápilo začervenání na obličeji, takže jsem si řekla, že asi bude dobré zahodit všechny patláky, které obsahují alkohol. Tak jsem přešla na věci patlátka pro citlivou pleť.
Tahle pleťová voda je bez alkoholu a je určena pro suchou a citlivou pleť. No, suchou pleť jsem nikdy neměla a nikdy mít nebudu, ale přeci jenom je zima a i mastný xicht může být vysušený.
Voda krásně dočistí zbytky makeupu a neštípe v očích. To jsou jediné podmínky, které pro pleťovou vodu mám. Takže za těch 40,- kč cca co stojí mi udělala super službičku. Jediné mínus by pro někoho mohla být její parfemace. Je totiž trošku silná, ale mě to voní, takže s tím nemám problém.

Druhá věc pro citlivé duše (a obličeje) je Sensibio AR od Biodermy. V lékárně jsem si vyžádala vzoreček, protože mě to nic nestojí a vydrží mi to zhruba na dva týdny patlání (díky takovým vzorečkům jsem se naučila echt šetřit krémama). Tenhle krémík má být pro citlivou pleť, která trpí na začervenání. Jo, tím zrovna trpím. Není to teda žádná sakra hrůza, ale prostě ta červená barva v mém obličeje vede.
Krém je na obličeji opravdu příjemný, ale že by teda nějak "vymazal" to červenou to ne. To žádný podobný krém neumí. Zkoušela jsem ještě AntiRougerous od Avéne, a vyšlo to asi na stejno. Ale asi bych o něm uvažovala i v plném balení, protože jak říkám, je příjemný, nelesknu se po něm, a to začervenání je aspoň trošičku zredukované.

Máte zkušenosti s některým z těchto patláků? Nebo tip na nějaký lepší krém pro začervenalou pleť?

neděle 10. února 2013

Vyzkoušela jsem...Super BB cream Skin 79

Tohle BíBíčko je určeno pro citlivou a problematickou pleť. Momentálně patřím do obou těchto kategorií, takže mě celkem dost zajímalo, jak slečna "růžovka" obstojí. 
Patří k nejprodávanějším produktům od Skin 79, a na Makeupalley má hodnocení 72%, což je celkem dost.

No takže co teda....má hydratovat, projasnit a vyhladit vrásky, má výbornou přilnavost, ochraňuje proti UV záření (SPF 25) a vyběluje (zesvětluje) pleť.

Co si myslím:
Barva je super, bohužel je s růžovým podtónem, a já mám celý život pocit, že mám podtón do žluta, takže mi zas tak úplně nesedí. Hezky sjednotí barvu pleti, hydratuje, ale bohužel nějak moc nematuje (nebo není to žádný zázrak, pokud máte opravdu mastnou pleť, tak se budete lesknout). A po pár hodinách jsem měla pocit, že zalízá do pórů, což se mi teda nelíbí. Co se týče krytí, tak to hold není "Čobol" od Misshy, který kryje úža-úžasně. 

Asi bych si ho v plném balení nekoupila, ani po něm nějak zvlášť netoužila. Ale pro někoho, kdo má pleť, která potřebuje pouze sjednotit barvu pleti, a pro bledulky bude ideálka.
Cena je 455,- Kč za 40g. 
P.S. Ten malý vzoreček mi vydržel  na 3 "makeupování", takže pokud chcete zkoušet, kupte si za pár kaček vzorky a máte vystaráno.

sobota 9. února 2013

Essence Colour Arts báze pod stíny

Vždycky jsem si říkala, že něco jako bázi pod oční stíny nebudu nikdy potřebovat. Celý život jsem si dávala na oko korektor a transparentní pudr, a stíny vydržely celý cen a neslívaly se do vrásek. Ale když jsem si koupila paletku stínu od MUA (Undressed), zjistila jsem, že mi tam něco nehraje. U všech ostatních, kdo tuhle paletku vlastní jsem viděla krásné syté stíny. U té mojí jsou sice taky krásné stíny, ale pigmentace nebyla až tak extra úžasná, jak jsem očekávala. 
No hold, co mi zbývá...je na čase pořídit si bázi. Peněz není nazbyt, proto jsem koukala po té nejlevnější variantě, které se naskytne. 
O bázi Colour Arts od Essence jsem už něco četla, a všichni ji v celku vychvalovali. No, tak za 50,- Kč to risknu, ne?
A musím říct, že jsem příjemně překvapená. Báze je trošku lepkavá (což chápu, protože je více méně určena jako báze pod pigmenty, které Essence loni vydala). Ale pocit lepivosti po chvíli přejde. A stíny jsou s ní opravdu o dost sytější, barevnější, výraznější. A samozřejmě nezalézají do vrásek.
Musím říct, že si s touhle tubičkou asi bohatě vystačím, a nemám tendence dívat se po dražších značkách. Sice bych někdy chtěla vyzkoušet prosnulou bázi od Urban Decay, ale co, radši si koupím jídlo na měsíc (možná i na dva) za cenu, kterou bych za UD bázi vyhodila.

Co vy a báze? Používáte je, nebo vám přijdou jako zbytečnost (jako mě, do teď)? 

čtvrtek 7. února 2013

Balzám na rty zelený čaj

Nový balzám na rty se vždycky hodí, tak jsem si v lékárně koupila tento, za nějakých 60,-Kč. Je od značky Original Balzamiss a já ho mám s "příchutí" Zelený čaj.
Balzám moc hezky voní a dodává pěknou barvu. Ze začátku hydratuje, ale po nějaké čase začne rty mírně vysušovat, což není dvakrát to, co od balzámu očekávám.

Co se týče barvy, tento je lesklý a perleťový. Má tělovou barvu, která vypadá přirozeně. 
 
No, ale na rtech "cuckovatí", nehydratuje dostatečně a radši jsem si za těch 60,- Kč měla koupit chleba, rohlíky a máslo :D
 
P.S. U Lucifid probíhá fajnová soutěž o Benefití Fit one one.

neděle 3. února 2013

Aneb jak jsem taky "ochutnala" pravé asijské BíBí

MISSHA CHO BO YANG
Jak již všichni víme, BíBíčka jsou všude okolo a celý blogerský svět je prostě žere. Mě žralo akorát to, že skoro všichni mají pořádné BíBí (myslím tím ty pravé, asijské) a já prostě nic. Moje peněženka totiž zeje prázdnotou, a všechno, co jsem si za leden koupila, byl chleba a pár instantních polívek.
Takže jsem jednou měla obrovskou radost, když mi přišla nabídka spolupráce od bbcreamshop.sk . Po ani ne dlouhém rozmýšlení, jsem měla jasno, co chci recenzovat. Vybrala jsem si Cho Bo Yang od Misshy. Zaujal mě zaprvé kvůli tomu, že o něm nikdo ještě moc nepsal (z našich českých „blogerínek“ to byly tak max. 2 holky), pak ten jeho šílený název (mamka tomu říká „čobol“) a nakonec pro to, že údajně velmi dobře kryje.

Nebudu vás dále napínat a přeju k tomu, co má tenhle „čobol“ vlastně umět.
Tenhle krém je speciálně vyvinutý pro potřeby zralé pleti (sakra, tu nemám, ale co už). Poskytuje středně silné krytí – při větších nedostatcích je údajně třeba korektoru. Dobře maskuje viditelné póry, vydrží celý den. Má pleť omlazovat a taky redukuje vrásky (to já zatím nepotřebuji), pleť má být silná a pružná (to se taky jen tak lehce nepozná), výtažky z nějaké houby dodávají pleti zdravý vzhled (ano, souhlasím), má taky zlepšovat stav různých kožních problémů (dodám info, až celý bébé dopotřebuji, jestli se mi třeba zlepšil stav mého čela, které je osypáno pupínky), a má vysoké SPF (30). 
Před a Po 
Co se týče krytí - je opravdu super. Zakryl i mé začervenání na tvářích, což zatím dokázal jen silně krycí Dermacol Cover a pak Dermacol Long Stay Caviar (a ten je na makeup taky dosti krycí). Na to, že je tento BíBí o dost lehčí a nezatěžuje pleť, jako zmíněné Dermacoly je to opravdu malý "miracle". Jinak na opravdu dost červené pupínky je třeba trochu korektoru. Kruhy pod očima taky zakryje, ale pokud je máte hodně tmavé, taky je potřeba zmízikovat je korektorem. 

Dá se sehnat ve dvou odstínech 01 a 02. Jednička je logicky světlejší, proto jsem si vzala právě tuto variantu. Musím uznat, že barevně mi sedí jako nic jiného! Já tak obecně vypadám jako zombie, a jeden z mých problémů je fakt, že kůži na obličeji mám o něco tmavší, než kůži na krku. Proto vždycky, když jsem si dala i ten nejsvětlejší makeup, vzhledem k mému krku to vypadalo tmavě. Prostě jako kdybych si neuměla vybrat odstín makeupu. Ale tady „čobol“ od paní Misshy mi ke krku dokonale ladí!

Co mě zaujalo, překvapilo a možná i šokovalo, bylo složení (nebo spíš některé ingredience). Je tam třeba jemně mletý prášek z jeleních parohů (ten dodává pokožce sílu), pak zlatý prach (který má redukovat výskyt nečistot na pokožce), no a pak nějaké čínské rostliny a houby s divným názvem apod. Já si tedy většinou složení výrobku nečtu (stejně tomu prd rozumím), ale teda jelení parohy mě trochu vzaly.

A můj celkový názor?
Sakra, je to boží věc a musím si nějak našetřit na větší balení (mám ho ve 20 ml, což mi asi moc dlouho nevydrží)! Moje pleť s tímhle BéBééé vypadá přirozeně, a to ikdyž je to dost krycí! Barevně mi taky sedí jak prdlýnka na hrnec, dále se moc nelesknu během dne (a to ani, když zapomenu na pudr), moje póry (které jsou široké jako půlka Ruska) nejsou viditelné na první pohled, jako se mi to stává u normálního makeupu a výdrž taky super. Co ještě dále musím ocenit je fakt, že nemám tolik červený nos. Abych to vysvětlila, když mám rýmu a musím smrkat, makeup okolo nosu se mi logicky smaže a můj nos pak vypadá jak od nějakého klauna. S paní Misshou to není takový hrůza. Samozřejmě se taky trochu setře, ale ne tolik, jako makeup (asi je to způsobeno tím, že na pleti prostě lépe drží). 
Rozhodně teď už chápu, proč většina blogerínek BíBíčka miluje.

Ještě mohu dodat, že 20 ml tohoto zázraku stojí € 17.35 (v přepočtu nějakých 444 Kč). (Pak jsem našla balení 50 ml na českých stránkách Misshy za 540,- Kč). 

Dále jsem ještě obdržela několik vzorků jiných BíBíček, takže se v brzké době můžete těšit na poznatky z testování a nakonec udělám asi nějaké velké porovnání :)