středa 31. října 2012

Sebamed mycí emulze a hydratační krém

Dnes mám pro vás krátkou recenzi dvou produktů z minulého Ladyboxu. Za ten měsíc jsem je už trochu odzkoušela, tak vám povím, co si o nich myslím. 

Sebamed Hydratační krém
V LB bylo 10 ml balení, které celkem vydrží. Krém má jemnou konzistenci (není nijak hutný), krásně se roztírá a rychle vstřebává. Má pečovat a chránit pleť před nepříznivými vlivy okolí. Já sice citlivou pleť nějak nemám (mám smíšenou), ale když se mění počasí, má pleť je náchylnější k tvorbě pupínků...no a celkově vypadá špatně. Tento krém poskytne pleti hydrataci a ochranu. Rozhodně bych ho doporučila i jako krém na zimu. Co je fajn, že se po něm nějak zvlášť nelesknu, takže se dá použít i pod makeup.
Balení 75 ml stojí 244 Kč. Po něm se v obchodě určitě podívám.

Sebamed mycí emulze s olivovým olejem na obličej a tělo
Jelikož je to cestovní balení 20 ml, na tělo jsem ho nezkoušela (protože bych toho hodně vypatlala). Tato mycí emulze je vhodná i pro nejcitlivější a nejjemnější pleť. Neobsahuje mýdlo ani alkanické složky.
Prakticky, vám obličej lehce vyčistí. Jen mi vadí jeho vůně. To jsou ty olivy.
Neshledávám na ni nic světoborného, proto bych si ho asi nekoupila v plném balení.
200 ml stojí 169 Kč.

pondělí 29. října 2012

Benefit - Erase Paste

Zdravím vás!
Od kámošky jsem si půjčila Erase Paste od Benefitu. Je to první věc této značky, kterou jsem měla možnost vyzkoušet. A co na ni říkám?
Nejdřív říkám to, že se mi moc líbí balení. Ostatně jako u většiny produktů, které jsem viděla (aspoň v Sephoře). Bohužel Benefit je trochu mimo mojí finanční ligu, proto od nich nic nemám. Ale třeba už se brzo dokopu k tomu našetřit si na nějakou věc od nich....
Erase paste je krémový korektor, se skvělým krytím. Tak, teď jsem vám ho popsala v jedné větě :).
Zkoušela jsem odstín 2 Medium. Je sice tmavší, než bych potřebovala, ale krásně se roztírá (ikdyž já ho raději vklepávám), a následně splyne s pletí.
Dá se aplikovat jak na kruhy pod očima (které opravdu vymaže), dále na pupínky, či začervenání pleti.
Na fotkách níže můžete posoudit jeho krycí schopnosti. Řekla bych, že jsou opravdu skvělé - ikdyž Dermacol Cover kryje pořád víc (ale ten se zase špatně vklepává a pleť zatěžuje, narozdíl od tohoto korektoru).

Před a Po (bez blesku)

Před a Po (s bleskem)

Pokud jste si řekly, že je Erase Paste super, asi vás nepotěším zprávou, že všude na netu byl jeho prodej ukončen. Jinak jeho cena byla kolem 700 Kč. A třeba jsem hloupá a někde v Sephoře ho ještě najdete. Já bych do něj šla i za tu cenu, protože za to krytí a výdrž rozhodně stojí. 

čtvrtek 25. října 2012

SenzaBox - říjen 2012

Dnes bych vám ráda sdělila své dojmy z mého prvního Senzaboxu.
Co se týká balení, jako takového, musím říct, že se mi krabička dost líbí. Krabice je celkem dost velká (možná zbytečně moc) a není moc bytelná. Ale rozhodně se dá využít na spoustu věcí (mě se třeba dost hodí na uskladnění mojí kosmetiky). 

Obsahuje letáček s produkty (celkem je mi líto, že tam nejsou uvedené ceny). Jinak je krabice "vycpána" papírem.



Co se týče krémů od Loccitane, čekala jsem aspoň klasických 5 ml. Balení totiž obsahuje 3 ml, což mi na testování a utvoření nějakého dojmu moc nestačí. Ale pokud je hodláte využít vyloženě jako cestovní sadu (to znamená že tak jednou, dvakrát někde přespíte), tak vám to asi vystačí.
Malinká vůně je naprosto úžasná! Miluji pivoňky a jejich vůni, proto jsem ráda, že do krabičky dali právě takovou vůni. 
A tělový krém také využiju na cestování. Sice mi na první "čuch" moc nevoněl, ale uvidíme co se stane až si s ním natřu ruce.
Pasta na zuby v cestováním balení se taky hodí, pokud máte v plánu někam jet. Je v boxu vlastně navíc, takže si nemůžeme stěžovat, že tam strkaj pastu.
Krém od Weledy není nic pro mě. Je hydratační a pro citlivou pleť, a já tento typ pleti nevlastním. Proto poputuje někam jinam.

Největší radost mám z tužky na oči od Benecos a z deodorantu. Hnědou tužku na oči totiž nemám, a jsem ráda že můžu vyzkoušet výrobek pro mě naprosto neznámé značky, a s deodorantem je to podobně. A upřímně, deodorant se vždycky hodí, že?
Báze od Dermacolu je fajn. Ale do krabice se mi prostě nehodí. Jednu bázi od Dermacolu mám už 2 roky a je vypotřebovaná tak ze čtvrtiny (upozorňuji že mám balení 15 ml), a tohle velké balení určitě nevyužiju (leda že bych ho spotřebovávala celý život :D). Ale skvěle poslouží jako vánoční dárek. 

Celkový dojem z Boxu je dobrý. Nic extra skvělého ani nic extra úžasného.
Všeobecně bych čekala, že bude krabice opravdu více personalizovaná, protože hydratační krémy jsou mi celkem k ničemu (už jich mám doma víc než dost). Hold nechápou, že 90% lidí má pleť smíšenou?! Ale v pohodě, přinejhorším můžete vzorečkama obdarovat své známé. 
Jsem moc ráda, že do krabice dali věci od Loccitane, protože to je zrovna značka, na kterou opravdu nemám a asi bych ji jinak nevyzkoušela. A značka Benecos a Pure Vision mě také potěšila, protože (jak jsem již zmínila výše), nikdy jsem o těchto značkách neslyšela. Rozhodně můžete později očekávat recenze.
Jinak box jsem si koupila za své vlastní peníze :)



pondělí 22. října 2012

Odličování se Ziajou

Dnes vám chci popsat svou odličovací rutinu. Momentálně používám tyto produkty od Ziaji. 
Jemný odličovač očí - Vždy si nejprve odličuji oči. Na vatový tampónek kápnu trochu odličovače, přiložím na oko a stíny a řasenku hravě "stáhnu". Tento odličovač očí jsem si celkem oblíbila. Za cenu 49 Kč je vážně fajn. Oční stíny i řasenku skvěle odlíčí a neštípe. 
Květ růže odličovací mléko - Dalším krokem odlíčení je pleťové mléko. Tohle obsahuje vitamín B5, B6, C a E, pěkně čistí a pleť je po něm hydratovaná. Stojí 78,- Kč a já ho mám díky spolupráci s touto značkou. Rozhodně si nemám na co stěžovat.
Jasmínové máslo Micelární voda  - Posledním krokem mého odličovacího procesu je micelární voda. Tahle od Ziaji se rozhodně nedá srovnávat s micelárnou vodou od Biodermy, ta je prostě božská. Tato sice hezky dočistí pleť, ale mám po ní pocit podráždění, a hlavně jsem zvyklá si micelárkou dočistit i oční okolí. S touhle to bohužel nejde, protože do očí neskutečně štípe. Jako pleťová voda k dočištění se použít dá, jako "celoobličejová" micelárka ne. Stojí 99,- Kč.

čtvrtek 18. října 2012

Učiněný zázrak ?!

Zdroj: google.com
Tato mast je určena k ochraně a ošetření pokožky v místech, kde dochází k jejímu častějšímu pocení a zklidňuje pokožku podrážděnou třením oděvu. Také působí preventivně na citlivých místech a je ji možné použít jako ochranu na propuklé opary. A stojí v lékárnách nějakých 50 Kč. 
Musím říct, že po přečtení pár tuctů diskusí a recenzí na tuhle mast, rozhodla jsem se ji vyzkoušet i na mém obličeji.
A rozhodně nelituji. Udělá vám totiž neuvěřitelnou službu.
Tedy, pokud máte smíšenou až mastnou pleť. Sušší pleti by nejspíš uškodila.
Každopádně - večer před spaním se namažete slabší (můžete i silnější) vrstvou téhle masti (nelekejte se, budete chvíli vypadat jako lesklá mrtvola, mast je totiž trochu do bíla a celkem dost mastí - je to přeci mast), ale ráno, když se probudíte...tak se nepoznáte!
Aspoň já jsem se skoro nepoznala. Moje fleky po pupíncích (které mívám hlavně na čele a na bradě) byly lehce "vyzmizíkované", pleť byla jaksi sjednocenější a celkově vypadala tak nějak lépe.
Tahle "úžasňáková péče" by se ale neměla používat moc často, protože si na ní pleť může zvyknout, a všechny skvělé účinky zmizí. Já ji používám jednou za 2 týdny a jsem very happy.
Co vám budu povídat, vůbec nechápu čím to je a proč se to děje, ale je to úžasná věc.
Také funguje na pupínky (když cítíte, že vám nějaký nezbeda leze ven, mázněte ho tímhle patlákem a za pár dní je fuč).
Dále si ho můžete mazat třeba na podrážděná místa po holení (například podpaží), kde také funguje. 
Co se týče ochrany na opary, s tím zkušenosti nemám, protože se mi opar udělá jednou za 10 let (díkybohu).
Máte s touto mastí nějaké zkušenosti?

(Omlouvám se, že teď nejsem moc "bloggově aktivní". Ve škole je toho dost, hold letos končím, tak mám co dělat. Taky jsem se rozhodla něco udělat se svým životem, jako takovým, tak začínám sportovat (aspoň v mé hlavě :D). Ale brzy začnu opět vymýšlet kreativnější příspěvky, než jsou tyto strohé recenze).

pátek 12. října 2012

Vyzkoušela jsem - Dermacol "BB" krém

Dlouho jsem nepřispěla do své rubriky "vyzkoušela jsem", kde jsem se rozhodla psát o vyzkoušených vzorcích a mých pocitech z nich. 
Z eshopu krasa.cz, se kterým spolupracuji mi přišly vzorky nového BB od Dermacolu. A právě o něm vám dnes řeknu pár slov.

Tento Bb krém od Dermacolu je vlastně 8 v 1. Měl by umět:
  • Hydratovat 
    • Multiaktivní zkrášlující krém 8 v 1 BB Cream SPF 30 (8 in 1 Beauty Benefit Glow) 50 ml
      Zdroj: krasa.cz
    • Souhlasím
  • Sjednotit tón pleti
    • Souhlasím. 
  • Zakrýt nedokonalosti
    • Krytí je dost špatné. Podívejte se dole na obrázky před a po. Rozdíl není poznat.
  • Rozzářit
    • Souhlasím. Dodává pleti takový přirozený lesk.
  • Podporovat regeneraci
    • Těžko říct, toto se taky nedá poznat ze dvou vzorečků.
  • Zklidnit
    • Má pleť je zcela uklidněná, takže asi ano.
  • Zlepšit pružnost pleti
    • Ze dvou vzorků nepozoruji nějaké zlepšení.
  • OF 30
    • Asi ano, tohle člověk těžko pozná :)
Obrázek před a po (takže nenamalovaná a druhý s Dermacolem).
P.s. Obrázky jsou opravdu foceny před a po. Je to neuvěřitelné, že vypadají skoro stejně. Ale na obrázku PO si zkuste všimnout, že mám trošku zakryté pihy pod očima.

Tohle "Bíbíčko" je dost podobné starému Garnieru. Ale je o chlup lepší. 
Krytí žádné, ovšem pleť je sjednocena a vypadá zdravěji. Pokud máte pleť bez větších nedokonalostí, mohl by se vám tento krém hodit. 
Výdrž taky není žádný extra zázrak. Ale na takové to dopolední namalování (když třeba o víkendu vyrážíte do obchodu a na jedno kafíčko a nechcete se moc malovat), vám stačit bude.
Co mě překvapilo je, že mi poslali odstín Natural (což není ten nejsvětlejší) a celkem mi sedl. Takže pokud jste bledulka a pořídíte si odstín Light, asi se nemusíte bát, že bude tmavý.
Odkaz ZDE. Jinak na krase.cz ho pořídíte za 256,- Kč.

čtvrtek 11. října 2012

Nobilis Tilia Bioaktivní obnovující sérum

Patřím mezi ty šťastné, které ve svém zářijovém Ladyboxu objevily toto Bioaktivní obnovující sérum od značky Nobilis Tilia.
Nejsem žádným zastáncem přírodní kosmetiky. Žádnou "přírodu" jsem na svém obličeji snad nikdy netestovala (protože přiznejme si to, tyhle přírodní patláky nejsou zrovna dvakrát nejlevnější). A jsem moc ráda, že jsem díky LB mohla konečně něco vyzkoušet.

Musím se vám přiznat, že z téhle lahvičky mám jen samé pozitivní pocity. Na celý obličej stačí opravdu kapička. Sérum je vlastně spíš olej, takže se hezky roztírá a po chvíli se krásně vstřebá. Jediné mínus možná bude právě jeho olejová konzistence (což pochopte tak, že se budete chvíli lesknout), která nemusí vyhovovat všem.
No, po přečtení složení a i celého popisu výrobku (ZDE), jsem přišla na to, že tomu ani za mák nerozumím, ale že v tom budou asi opravdu pouze přírodní a pro mou pleť přínosné věci.

Jeho účinky jsou vlastně regenerace pleti, podpora regenerační schopnosti pokožky, působení proti vráskám a jiným drobným nedokonalostem.
Z mých zkušeností je dobré použít toto sérum na vyčištěnou pleť večer. Ráno se totiž probudíte s krásně vyhlazenou, hebkou a na první pohled zdravější pletí. A to je úžasné!

15 ml stojí 499,- Kč (což je celkem dost, ale za tu krásu to stojí). My, které ho máme z LB můžeme děkovat, že nám byla poskytnuta taková skvělá věc za minimální peníz (pro mě a pár dalších blogerek zdarma).

pondělí 8. října 2012

Krémy na ruce

 Podzim už je tady, chřipka taky (nečekaně) a já se rozhodla připravit malé recenze několika krémů na ruce, které mám nějaký čas doma a mohu vám o nich něco povědět.

Essence - 24h hydratační balzám na ruce
Konečně jsem pochopila, proč tyhle krémy na ruce všechny milujete. Tento krém stojí pár kaček, dostatečně hydratuje (žádné terno, ovšem teď na podzim mi to bohatě stačí), a krásně voní (nevím proč, ale voní mi jako okurky. Prostě taková svěží vůně).
Obsahuje jogurt a zelený čaj, který má změkčovat a regenerovat pokožku. A s tím souhlasím.

Ziaja - krém na ruce kozí mléko
Tento krém na ruce není špatný. Ale ani moc dobrý. Oceňuji celkem malé balení, které vám v tašce nezabere moc místa. Vstřebává se extrémně rychle, ale po chvíli už nepoznáte, že jste si na ruce něco namazala (tím chci říct, že nehydratuje nějak dobře). Co se týče vůně, je to typická ziajovská koza. Nenadchne, ani neurazí.

Avon - Intensive moisture
Tento krém mi připadá spíš jako jakási vazelína. To mu ale nemohu zazlívat, protože hydratuje naprosto úžasně! Je totiž určen pro velmi suchou pokožku. Já si ho patlám večer před spaním, protože se trochu hůře vstřebává (pokud si ale pak dáte hydratační rukavice, garantuji vám, že budete mít druhý den ruce, které nepoznáte!). Rozhodně to bude skvělý společník na zimu.

Avon Planet Spa - Krém na ruce s minerály z mrtvého moře
Musím říct, že krémy na ruce z této avonovské řady jsou celkem drahé. A za ty prachy ani moc nestojí. Krém hydratuje, to ano, ale že by to byla nějaká hurá-sláva, to se říct nedá. Doba vstřebávání je také průměrná...jednoduše řečeno, tento krém vám nebudu ani rozmlouvat, ani doporučovat.

Dr Irena Eris - Resort Hawaii ovocný krém na ruce
Tento krém na ruce úžasně voní! Nikdy mi žádné krém na ruce tak moc nevoněl (protože používám hodně hydratační, které mají spíš neurčitou vůni. 
Tento nehydratuje nějak extra (velmi suché ruce vám určitě nezpraví). Já ho mám ovšem v malém balení (kdysi jsem ho dostala jako dárek k nákupu v Douglasu), takže do kabelky je fajn.

A který je nejlepší?
Essence. Dostatečně hydratuje, rychle se vstřebává, jeho cena je převelice příznivá a příjemně voní! A na takové to "odpolední mazání" je jako stvořený.
Ovšem pokud hledáte skvělý krém pro extra suchou pokožku (venku už je celkem zima a ruce budeme mít sušší a sušší), hledejte v drogériích Mandlový krém. Nevím přesně, co je to zač, ale babička mi ho doporučila (moje babička má díky němu ruce jemnější, než můj měsíční bratříček - a to je úspěch, nemyslíte?), když jsem měla hodně rozpraskané ruce od zimy. Světe div se, večer jsem namazala ruce mandlovým krémem, a ráno se probudila s rukama tak jemnýma, že jsem se s nimi musela půl dne hladit :D

úterý 2. října 2012

Outfit 2.10.2012

Ahoj! Dlouho jsem nepublikovala žádný outfit, tak tady ho máte (věřím, že vám ty kosmetické recenze už asi lezou krkem, tak aspoň malá změna). Je to z dneška, kdy bylo typicky podzimní počasí.
Dnešní den jsem strávila s kámoškama. S jednou jsem byla na nákupu jídla (outfit právě z doby kdy jdeme do obchodu a z obchodu:D) a vařily jsme oběd. 

Vím, že je celý outfit dost tmavý, tak jsem se snažila ho "rozbít" aspoň modrými lodičkami (ovšem těžce nepohodlnými ) a šátkem, který je to nejsvětlejší, co jsem ve skříni našla.

Sako - Forever 21
Kalhoty - Mango
Boty - CCC/Ecco (už nevím)
Taška - Humanic
Plátěná taška - DYI mojí milé kámošky
Klobouk - New Yorker
A tady můžete vidět moje vlasy. Omluvte můj značně unavený výraz :D