čtvrtek 26. července 2012

26.7.2012 "Outfit" aneb už zase hadry


Tak jsem opět zde, s dalším "outfitem". Na první fotce můžete vidět mojí novou "reklamní" tašku, kterou mi vytvořila kamarádka Verča. Je moc šikovná, kdyby měl někdo zájem o takovou tašku s potiskem, dejte vědět.
Dneska jsem šla s kamarádkou na oběd. Bylo divné počasí (taková zima-vedro, déšť-sucho).


Není to nic extra, ale moje sukně teď prostě nedám z ruky (nebo spíš z nohy). K tomu jsem si oblékla tričko bez ramínek (obojí H&M) a na to triko Diesel, které jsem si koupila asi před 4 lety v Praze v outletu asi za 150,-
Dále moje oblíbené "škrpály" (ty boty mám na "dotrhání", proto se mi skvěle hodí na brněnské chodníky), a tašku z Manga.

A konečně jsem dosáhla mé vysněné délky vlasů. 


A po obědě jsem se ještě toulala městem a nakonec jsem zapadla do jedné restaurace. Tady mám šaty z H&M a balerínky z Deichmannu (nebo z CCC, už nevím).


Tak, a teď vám slíbím, že příští min. 3 příspěvky zase budou o kosmetice. Teď mám totiž takové "nekosmetické" období, kdy nejsou penízky na nové šminky, proto tak nějak nemám o čem psát. Ale pokusím se nafotit aspoň nějaké líčení, nebo účesy. 
A hezký víkend!

pondělí 23. července 2012

23.7.2012 "Outfit post"

Ahoj dámy (případně i páni). Dnes začnu tím, že jsem si velice chytře koupila krásné botky. Na tom by nebylo nic zajímavého, ALE! V novém stavu mi vydržely zhruba půl hodiny :D Chytrá lady šla a nevšimla si jednoho schodu, čili co? Čili zakopla a jednu botku si odřela. No dobrý, šlo se dál. Po několika desítkách kroků z trolejáku do šaliny a z šaliny do města zjistila, že jsou tyhle boty na brněnských chodnících velice nevhodné. Poslední dobou chodím spíš v balerínkách (je teď ze mě totiž vesničanka), a najednou si obuju boty s 12 cm podpadkem a pak se divím, že zakopávám o vlastní nohy:D 
Nakonec to dopadlo tak, že jsem si u vietnamců koupila balerínky (k vidění na ostatních fotkách).

Boty jsou z Office Shoes. Mají tam velké slevy, tak si utíkejte pro nějaké hezké, nepohodlné botičky :)



pátek 20. července 2012

Moje kosmetická taštička


Jestli s sebou něco tahám opravu pořád, je to moje kosmetická taštička. Mám v ní všechny (ne)zbytné věci, které používám při úpravě make-upu a účesu.


Taštička je ze Sephory, a už toho se mnou zažila spoustu, mám ji tak 3 roky, takže je lehce "jetá", ale stále funkční. Malých taštiček mám doma hromadu, ale v téhle je jedna kapsička na zip, a dvě menší, do kterých si dávám vzorky vůní. 


A co tam teda vůbec tahám?
Vzorky vůní - protože se mi nechce tahat celý parfém, a vzorky mi bohatě postačí na dlouho dobu
Sponky, gumičky, skřipečky - ty se mi vždycky hodí. Jelikož mám dlouhé vlasy, vždycky je super je mít čím sepnout
Balzám na rty - pro mě velká nutnost, mám suché rty, takže se patlám pořád
Rtěnka Maybelline 109 + Max Factor Coral - obě je používám dost často. Záleží, jestli chci mít pusu růžovou, nebo přirozenou
Pan Stick Max Factor - korektor se vždycky hodí, když se nečekaně objeví nějaký ten pupínek
Pudr Maybelline - asi není moc co dodávat, jsem majitelka smíšené pleti, takže se občas potřebuji přepudrovat
Matující papírky Bourjois - když je moc horko, a já si nechci na obličej patlat další vrstvu líčidla (rozuměj pudru), matující papírky jsou to pravé
Tvářenka E.L.F. Coy - když jsem venku opravdu celý den, tak tvářenka někdy zmizí (to ovšem není případ Bourjois tvářenky). Proto s sebou tahám tuhle malou
A dále štětec z H&M (na pudr/tvářenku) a pilník, vzorek make-upu z Avonu (kdybych třeba někde nečekaně přespala) a vzorek krému od Vichy.

A co nosíte v kosmetické taštičce vy?

čtvrtek 19. července 2012

Avon Viva Pink

Dnes mám pro vás recenzi laku z Avonu.
V poslední době si nehty lakuji jen tělovými barvami, proto jsem si řekla, že by byla občas dobrá změna, tak jsem sáhla po tomto výrazném, růžovém laku.
Lak mi vydržel zhruba 4 dny (což je na mé poměry dlouhá doba). Měla jsem dvě vrstvy a lak přežil i domácí práce (nádobí umývám každý den).
Lak také  brzy zasychá (docela mě to překvapilo, jak rychle). U laků z avonu jsme zvyklá čekat min. 5 minut, a tento byl do minuty suchý. Což je příjemné plus.
Je ho 12 ml a stojí kolem 80,- Kč (jak kdy). 

Co vy a laky z Avonu? 



sobota 14. července 2012

Ziaja Hydratační-matující krém

Ano, opět Ziaja. Pro začátek chci oznámit, že komentáře typu "Zase Ziaja/Jdi se Ziajou do háje" apod. nehodlám číst, ani na ně reagovat. Ano, Ziaji je teď všude plno, ale je to pro dobrou věc. Jejich produkty (nebo aspoň většina) opravdu stojí za zmínku (a o tomto krému jsem ještě nikde nic nečetla).
Tento krém je hydratající a matující pro věkovou skupinu 25+. Do té já sice nepatřím, ale má pleť je smíšená, čili potřebuje co? Potřebuje hydrataci i zmatnění. Byla jsem celkem zvědavá, co mi tenhle bílý kalíšek z Polska nabídne. Co vše má umět se dočtete v obrázku níže.

A jak je to s ním doopravdy?
Začnu vůní, ta mě opravdu zaujala. Vůně popisovat neumím, jednoduše mi strašně voní. Dále opravdu hydratuje. Má suchá místa na obličeji nebyla vůbec znát. Ovšem s tím matováním trochu pokulhává. Podle mě krém neumí sám odhadnout, kde má hydratovat, a kde matovat. Možná proto ten problém.
Nemůžu ale říct, že bych se po něm nějak extra leskla, to vůbec ne. Má pleť měla takový ten zdravý lesk (ono mít úplně matnou pleť taky není zrovna hezké). Proto jsem celkově spokojená. 
A co se týče redukce viditelnosti pórů a černých teček....nic moc. Spíš vůbec nic. Můj obličej vlastní obojí, ale po krémování (ani po delším používání krému) jsem si nevšimla nějakého rozdílu ve viditelnosti pórů a v četnosti teček.
Každopádně, sice vás možná nějak extra nenadchne (pokud jste zvyklé na Biodermu, Avéne apod. tak vám asi nějak nepomůže). Ale jako lehký hydratační krém je super. 

pátek 13. července 2012

Outfit, Elis a Jára (da) Cimrman


Včera v Brně vládlo tzn. pařížské počasí. Chvíli horko, chvíli zima. Nevíte jestli bude pršet nebo ne. Každopádně jsem se vybavila svetrem, sakem a střídavě jsem si je oblékala a svlékala. I tak to ale bylo hezké odpoledne. Vyrazila jsem si do města na oběd a pak na výstavu Járy Cimrmana v Semilassu.

Džíny: DKNY jeans
Svetr: Forever 21
Kabelka: Eye Candy? (koupeno na votocvohoz)
Balerínky: CCC
Brýle: Elle



Výstava opravdu stála za to! Pokud jste z Brna a okolí, všem to doporučuji. Můžete tam vidět kostýmy z představení, různé vynálezy Járy a také se můžete podívat na projekci divadelních představení. 
Věřím, že Járu Cimrmana znáte všichni, přece jenom to byl jeden z největších velikánů naší historie :) (A pro ty co vůbec neví doporučuji film Jára Cimrman, ležící, spící).





čtvrtek 12. července 2012

Bourjois 54 Rose Frisson


Tak jsem si můžu vymazat jednu položku z mého kosmetického wishlistu. Tvářenku od Bourjois jsem si přála už pár let, a teď konečně jednu krásnou kulatou krabičku vlastním (vlastně již druhou kulatou krabičku, mám od B. ještě stíny). 
Vybrala jsem si odstín číslo 54 Rose Frisson (Frosted Rose), což je růžovo-červeno-oranžová barva. Velmi těžko se specifikuje. Ovšem po mnoha pokusech se mi ji podařilo správně vyfotit (viz obrázky níže). 


Balení obsahuje i štěteček. Ačkoliv je většina štětečků přiložených k tvářenkám na nic, tenhle se využít dá. Je úzký a zastřižený dokulata, a dá se s ním erárně nanést i tvářenka. Co oceňuji je fakt, že je štětec měkký (u většiny tvářenek jsem našla štětce tvrdé, a opravdu k ničemu). A jelikož je úzký, dá se s ním i konturovat obličej, například pomocí bronzeru.



Zachytit tuhle krásku na obličeji mi (a mému foťáku) dalo celkem zabrat. Ovšem podařilo se, aspoň trochu. Tvářenka vypadá opravdu přirozeně. Tváře jsou s ní zdravě vypadající a hezky se lesknou. A co je dalším velký plusem je, že vydrží celý den a stačí ji jen trošku. Tvářenky od Bourjois jsou jakousi zaručenou známkou kvality. Já bych si nejraději koupila všechny odstíny, a myslím, že bych pak měla zásobu tvářenek na celý zbytek života. 

úterý 10. července 2012

Outfit 10.7.2012


Kdysi jste si přály více outfitů, tak jsem se rozhodla vás zásobovat. Někomu se to může zdát nudné a nic moc, ale cílem těchto "outfit příspěvků" je přiblížit vám můj styl oblékání. Tohle je taková moje "uniforma", už jsem tu jeden podobný outfit měla, ale naštěstí se ta sukně dá nosit s milionem dalších věcí. Opět jsem se snažila držet svého hesla "v jednoduchosti je krása". Proto nic přeplácaného.Snad se vám i jednoduchost bude líbit.
(Poznámka: To sako jsem na sobě měla ráno, pak mi v něm už bylo opravdu horko :)).
P.S. Až vás tu bude 500, plánuji další soutěž.






Sako: Forever 21
Sukně: H&M
Tílko: H&M
Boty: Humanic
Kabelka: Humanic
Náhrdelník: Forever 21

pátek 6. července 2012

Catrice Absolute Eye Colour Quattro


Nedávno jsem zase hledala nějaké pěkně stíny. Jelikož se maluji jen zlato-hnědými odstíny (tuhle posledlost mám už tak rok), padla mi do oka paletka 040 Never Let ME Go od Catrice. Musím říct, že jsou barvy moc hezky pigmentované (viz obrázek níže), na oku vydrží dlouho a nijak se neslévají. 
Všechny barvy obsahují třpytky, některé odstíny více, některé méně. V paletce je světlě-zlatý odstín, ideální pro projasnění pod obočím a v koutku oka, dále zlatý odstín, který si dávám na pohyblivé víčko. Pak dva hnědé stíny. Ty barvy se těžko popisují, protože vypadají jinak na slunci, jinak ve stínu a jinak v paletce a na ruce. Prostě jsou do hněda a se třpytkama.




čtvrtek 5. července 2012

Proč nosit podpatky - úvaha



Dnes to bude trochu povídací. Chci zveřejnit jeden článek, který jsem psala pro "PRO REBELKY". Bohužel spolupráce s tímto webem skončila, takže by článek nebyl nikdy zveřejněn. Já ho ale zveřejnit chci, proto si ho zde můžete přečíst (a kdo ho přečte až dokonce má u mě plusový bod.
Tumblr_m4dhoqla2n1qg3j6jo1_500_large



Většina žen a dívek odmítá nosit podpatky. Bojí se jich. Jsou přeci nepohodlné.  Ale mají spoustu výhod, a víš jakých?

1388343-9-1335534932275_large
Zdroj: We heart It
Většině mužů se podpatky líbí. A to už je celkem velký důvod je nosit, nemyslíš? Já osobně na podpatky nedám dopustit. Jelikož jsem velmi malá, jsou pro mě podpatky celkem nutností (bez nich nedosáhnu v obchodě na nejvyšší poličku pro brambůrky). Takže máme druhou výhodu – jsi v nich vyšší. Pokud měříš 170 a více, asi je pro tebe tento důvod celkem nepodstatný, proto přejděme dále. Podpatky umí krásně pozvednout celý outfit a hodí se ke všemu (když si pod „vším“ odmyslíš tepláky a podobné šatníkové vybavení na doma). Bílé tílko, džíny a podpatky = skvělý outfit. Šatičky, sukničky, overaly plus podpatky = skvělý outfit. Jdeš-li do divadla, nebo na jinou společenskou akci (třeba ples) jsou podpatky jakousi nutností. Viděla si snad někdy jít někoho do divadla nebo na ples v teniskách (chlapce samozřejmě nepočítáme)? Šla by si ty sama do divadla nebo na ples v teniskách? (Jestli sis odpověděla ANO, dál nečti. Nečti mé články raději vůbec, s tebou já nechci nic mít).

Další důvod - vypadá to dobře. Podpatky nohu krásně protáhnou, a ty pak můžeš vypadat jako dlouhonohá kráska (a přesně to se spoustě mužů líbí). Já ráda sleduji lidi kolem, a rozhodně se spíš otočím za dívkou, která si sebejistě vykračuje po dlažebních kostkách na jehlách, než za holkou v teniskách. Ano, podpatky mohou (a rády to dělají) uvíznout v mezerách mezi dlažebními kostkami. To není moc příjemné, a může to uvádět do trapných až komických situací. Ale co, jsme jen ženy a chceme se líbit, když už ti podpatek někde uvízne, opatrně ho vysvoboď a s úsměvem jdi dál. No, to už jsem lehce přešla k nevýhodám.

Nevýhod mají podpatky spoustu. Bolí z nich nohy. Za to většinou může špatně zvolená výška či tvar podpatků. Jestli jsi ve „vysoké chůzi“ začátečník, zvol botky na klínku, nebo na širokém podpatku. Lépe se na nich drží stabilita, a je malé riziko, že by ti podpatek uvízl v nějaké díře na chodníku.

No, dnes už toho bylo o podpatcích řečeno celkem dost. Třeba jsem tě přesvědčila k jejich nošení a třeba taky ne. Každopádně ti přeji dobrý balanc, málo zlomených a uvízlých podpatků kdekoliv a spoustu klučičích pohledů na tvé úžasně dlouhé nohy.

středa 4. července 2012

"Outfit post"

Včera jsem byla kouknout po obchodech, což poslední dobou raději nedělám (brigáda žádná, jsem chudá studentka...no však to některé z vás znají). Každopádně mi byla koupena jedna věc, po které jsem toužila již sto let, a skrývá se v tašce ze Sephory. Pak vám ji ukážu v nějaké z příštích recenzí.


V šílených vedrech, které teď sužují naší rodnou vlast nemůžu nosit rozpuštěné vlasy (protože bych se pak sama rozpustila). Proto nosím "něcojakodrdol". Je sice trochu křivý, ale svůj účel splnil. 

Co ještě můžu dodat je to, že se mi v obchodech s hadrama nic nelíbilo, kromě jedněch šatů, ale ty mi byly malé. No nevím jestli jsem tak strašně vybíravá, nebo mají v obchodech samé ošklivosti (ps. a když už se mi něco celkem líbí, je to strašně drahé).  Máte to taky tak?


Šaty: H&M
Boty: Humanic
Kabelka: Humanic
Náušnice: Forever 21
Hodinky: DKNY
Brýle: Elle
Čelenka: Claire´s

úterý 3. července 2012

Avon Solutions Freshnest Pure


Dnes vám chci představit jednu super věc z Avonu. Je to peeling, maska a čistící prostředek, čili 3v1. Kdysi jsem něco podobného vlastnila, od Neutrgeny. Bohužel jsem tu "masku" už nenašla, takže tahle avonovská věc je vlastně taková alternativa. A myslím že jsem si vybrala celkem dobře.


Jak můžete vidět na obrázku dole, tohle 3v1 má bílou barvu a obsahuje modrá zrníčka. Jako peeling, maska i čistič funguje skvěle. Pleť hezky vyčistí a ta je pak hladší. Jako masku ji použijete tak, že si napatláte na obličej silnější vrstvu a necháte aspoň 5 minut zaschnout. Pak ji smyjete  krouživými pohyby. V podstatě si tím uděláte masku i peeling a ještě si vyčistíte obličej.
Cena se liší dle katalogů. Stojí většinou od nějakých 80 do 100 Kč. 
Máte rádi tyhle 3v1? Nebo si raději děláte masku a peeling zvlášť? Vím, že k Avonu má spousta z vás jakousi averzi, ale já téhle věcičce nemám co vytknout.