středa 30. května 2012

Oblíbená kosmetika za květen


Co se týče péče o obličej, tyto věci teď používám nejvíce. Oční krém je fajn, líbí se mi, že je v tubě a já nemusím sahat do kelímku, je to 30 ml, takže vydrží dlouho a mé oční okolí je pak pěkně hydratované. O termální vodě Avéne asi nemusím nic psát. Používám ji po odlíčení. Krém od Biodermy (je to minibalení) mi velice vyhovuje, je hydratační, a má smíšená pleť si s ním bezvadně rozumí. Používám ho ráno i večer. A roll-on na akné už mi bohužel došel, ale byl skvělý a rozhodně si ho pořídím znovu. Na pupínky mi velice pomáhal.


Ráda se třpytím. Aspoň trošku. Proto je zde "báze" od Essence, která je fajn jako rozjasňovač (a už jsem mě spousta lidí ptalo, jestli na obličeji vydrží. Musím říct, že já ten jas vidím i po celém dni), bronzer od Essence je super, protože nemá nějak extra oranžovou barvu, takže vypadá přirozeně, a pěkně mi zeštíhlí tváře a bronzer od ELF mi zase tváře pěkně projasní.


Řasenku Falsies mám ráda proto, že mi umí vytvořit hezké, dlouhé řasy. A od toho, co jsem do ní "nalila" pár kapek Visine, už dokonce nežmolkuje! :D O setu na obočí jsem taky někdy psala, používám ho minimálně 5 let, a asi nikdy jiný set na obočí nechci. A oční stíny z ELF mám ráda pro jejich přirozené barvy. Používám je teď každý den.


Tento make-up mám ze všeho nejradši, už jsem tady o něm řekla spoustu pozitivního, a pořád si za tím stojím. Korektor je na tom stejně. Je to nejlepší korektor, který se mi zatím dostal do ruky.

úterý 29. května 2012

Ziaja oční odličovač

Už nějakou chvíli testuji hydratační oční odličovač od značky Ziaja. Musím říct, že to byl super kup!


Odličovač odmaluje opravdu všechno. Nemusím na tampónek nijak zvlášť tlačit a co je úžasné, že neštípe do očí!
Ziaja má více variant odličovačů na oči. Mají dvoufázový, hydratační a jemný. Řekla bych, že nejlépe asi bude odličovat ten dvoufázový, na který už jsem četla mnoho chvály. Já mám bohužel po dvoufázovém mast víčka, a pak mi špatně drží stíny, proto jsem si vybrala hydratační. 
Cena je myslím kolem 50,- Kč.

pátek 25. května 2012

Avon Smooth Minerals + výherci soutěže


Dnes mám pro vás malou recenzi minerálního makeů-upu značky Avon. Už ho mám dost dlouho na to, abych vám o něm mohla říct svůj upřímný názor. Je fajn. Balení je celkem malé a skladné, a oceňuji zrcátko. Mám odstín Ivory, tedy ten nejsvětlejší. Jak můžete vidět na mé ruce, je lehce do oranžova, ale to mi nevadí, protože má pleť má oranžový podtón. Stojí kolem 160,- Kč, a řekla bych že za tu cenu je fajn, protože už ho mám aspoň 3 měsíce a skoro vůbec neubývá. 
Má celkem slušné krycí vlastnosti (já pod něj používám korektor), dále je opravdu lehký, takže neucpává póry. Mám smíšenou pleť a lesknu se s ním minimálně (a to pod něj používám hydratační krém). Určitě bych doporučila všem. Možná jen pro suchou pleť ne, minerální make-upy se totiž na suchou pleť nehodí.




A nakonec výherkyně mojí soutěže.
Cenu číslo 1. vyhrává Natalína, a číslo 2. Dexe. Očekávejte ode mě email, kde se domluvíme co a jak:) A pro ty co nevyhráli - nezoufejte, někdy o prázdninách udělám další soutěž.


A bonus foto na závěr. Takto momentálně vypadá moje "skříň". Takže jak vidíte, zas moc velkou sbírku oblečení nemám :)

středa 23. května 2012

Great Day 2.


Dnes jsem měla ve škole zkoušku, ze které jsem dostala výbornou, takže jsem maximálně spokojená. Ještě mi zbývá poslední zkouška, se kterou se poperu příští středu, proto prosím omluvte mou momentální nečinnost. Doma mi moc nefunguje internet, tak teď píšu z kavárny. Připravuji také příspěvky o kosmetice, tak se nebojte, že by tady byly pořád jen "outfity". Tohle je spíše "vycpávkový" příspěvek. A pokud by to někoho zajímalo, mám na sobě šaty z Manga, které jsem si kupovala loni v říjnu na nákupní akci. Dneska jsem je měla na sobě poprvé, "šetřila" jsem si je na zkoušky.


Café Anděl - zde vznikl dnešní příspěvek. Jinak jsou fotky opět z brněnského Petrova.

Mějte se hezky!

sobota 12. května 2012

"Outfit" 2.

Snažím se vám splnit přání, kdy jste po mě chtěli více "outfit" příspěvků. Fotky jsou ze čtvrtka, kdy jsem se snažila vyřešit otázku "Jak se má člověk obléknout, když je ráno zima a odpo vedro?"
Já jsem to řešila sakem a punčochama (jo, uznávám, na fotkách ty černé punčochy ke zbytku vůbec neladí, ale 1) já nosím jen černé punčochy a 2) ráno a půlku dopoledne jsem k tomu měla černé sako). Taška taky není nejideálnější, ale když jdu do školy a potřebuji si vzít věci na půl dne, do mojí černé Mango taštičky si svoji hromadu zbytečností nenacpu.

středa 9. května 2012

Bioderma Hydrabio


Tento cestovní set jsem koupila v lékárně za 99,- Kč. Obsahuje:
Hydrabio H2O micelární vodu 20 ml
Hydrabio Légere Hydratační krém15 ml
Hydrabio Sérum Hydratační sérum 15 ml
Řada Hydrabio je určena pro dehydrovanou a citlivou pleť, ovšem všechny tyto výrobky se hodí pro normální až smíšenou pokožku. A já jsem majitelka smíšené pleti, toužící po nějakých lepších cestovních krémech, proto jsem si zvolila právě tuto sadu.
Hydrabio H20
Je to čistící voda (na krabičce je napsáno, že je micelární, ale to je asi jedno, prostě to čistí a hotovo), která je na pokožce příjemná, dají se s ní odlíčit i oči bez pocitu štípání a má lehkou parfemaci. Pokud jsme někdy slavnou micelárku od Biodermy vyzkoušeli, můžete zkusit i tuto. Upřímně, tohle a růžová micelárka pro citlivou pleť jsou dvě skoro stejné produkty.
Hydrabio Légere
Má nějaký patentovaný komplex Aquagenium, který stimuluje schopnost kožních buněk v hlubších vrstvách vytvářet vlhkost, která je nezbytná pro rovnovážný stav pokožky. Řekla bych, že to opravdu umí. Je také dobrý jako podklad pod make-up (a řeknu vám, můj vždy "rychle-lesknoucí" se obličej už se moc neleskne, stačí mi se přepudrovat jen jednou denně a to na nose). Je opět pro normální až smíšenou pokožku, a na pleti je opět příjemný.
Hydrabio Sérum
Je v podstatě to samé, jako Hydrabio légere, jen hydratuje o něco víc a také víc do hloubky. Séra se mají používat na vyčištěnou pokožku a teprve na ně se mají dávat krémy. Já zas až tak moc hluboce hydratovat nepotřebuji, takže používám buď krém zmíněný výše, nebo sérum.

Krém i sérum stojí kolem 500,- Kč (podle internetu), a čistící voda kolem 300,- Kč. 
Teď mám celkem brouka v hlavě, jestli si mám pak pořídit hydratační krém od Avéne nebo Hydrabio Légere od Biodermy (v normální velikosti samozřejmě, se vzorkama a miniaturkama si moc dlouho nevystačím). Každopádně, mé pleti momentálně hydratace prospívá. Sice mám pořád sem tam nějaký pupínek, ale od té doby, co nepoužívám krémy na problematickou pleť, jde poznat, že se něco změnilo a zlepšilo.  

pondělí 7. května 2012

Vyzkoušela jsem - Avéne kosmetika

Dnes budu pokračovat v rubrice "vyzkoušela jsem". Protože jsem chtěla zkusit nějaké lepší krémy a odličovátko, zaběhla jsem do lékárny a vyprosila si vzorky (musím říct, že každý vzorek mám z jiné lékárny, protože mi v jedné bylo blbé si říkat o tři věci:)).
První věc je Avene Čistící pleťová voda pro intolerantní pleť 
Tahle pleťová voda vypadá jako gel, nanáším ho na navlhčený obličej (ikdyž v popisku je napsáno, že se nanáší na tampónek a nemusí se smývat). Každopádně, je velice jenmý, neštípe do očí a kůže je po něm hladká, bez pocitu pnutí. Velké balení 200 ml stojí 449,-. Je to sice dost peněz, ale šla bych do něj.
Druhá věc je Avene Hydratační krém pro normální až smíšenou pleť
Na pleti je velmi příjemný, a hlavně nelesknu se po něm! Dlouho jsem se hydratačním krémů bála, hlavně proto, že jsem si myslela, že se budu lesknout. Paní v lékárně jsem řekla, že mám pleť smíšenou (ta hned odpověděla, že přípravky na problematickou pleť bych neměla používat, protože jde vidět, že mám suché tváře), tak mi doporučila tohle. Je to skvělá věc, velké balení 40 ml stojí kolem 500,- a určitě jdu do něj.
A poslední věc, o které vám už na začátku řeknu, že ji chci je Avene Antirougeurs Jour Emulsion - hydratační ochranná emulze proti začervenání. 40 ml stojí taky kolem 500,-. Co je hlavní? Že funguje. Na tvářích mám hodně začervenalou pleť, což mě trápí už sto let. Občas to totiž ani nejde zakrýt make-upem, a já vypadám, že jsem si dala tvářenku na celé líčko :D A po pár použití tohoto krému jsem se nestačila divit. Dávám si ho na noc, jako noční krém a ráno se probudím s minimálně červenými tvářemi. Opravdu to začervenání umí regulovat. Chci si vyzkoušet ještě jeden vzorek, abych se ujistila, že je to dlouhodobější, každopádně zatím bych ho brala. 

V příštích příspěvcích se ještě budu věnovat lékárenské kosmetice, a omluvám se, že teď nepřispívám nějak často, minulý týden jsem se stěhovala, a až budu mít pokoj v obstojném stavu, můžete se aspoň těšit na fotky pokoje a také na update "Jak skladuji kosmetiku". Mějte se krásně a užijte si zítřejší volno.
P.S. Nezapomeňte na Giveaway, která končí 20.5.

úterý 1. května 2012

Giveaway!

Rozhodla jsem se udělat malou giveaway (nesnáším to slovo! Takže budu raději používat "soutěž") k příležitosti 400 čtenářů (zatím je vás tu 399, ale to nevadí). Tímto vám chci poděkovat za vaši přízeň.
Výhry jsou dvě, jak vidíte na obrázku. První "sada" obsahuje řasenku Avon Super Extend Extreme, a lak na nehty Miss Selene (upozorňuji, že je neonově růžový, bohužel foťák s tou barvou nekamarádí). A druhá "sada" obsahuje stíny Rimmel 514 Metalic Pearls (světle a tmavě stříbrný stín) a Essence Ultra Strong Nail Harderer, což je zpevňovač nehtů. Všechny věci byly pořízeny pro tuto soutěž (a koupila jsem je z vlastních peněz, tentokrát mě nikdo nesponzoroval).
Podmínky:
  1. Být pravidelným čtenářem zde, nebo fandou na facebooku
  2. Napsat váš email
  3. Napsat kterou výhru chcete
  4. Byla bych ráda, aby se zúčastnili hlavně pravidelní čtenáři (smyslem této soutěže není posbírat nové "pokémony" do sbírky). Proto mi napište, který můj příspěvek zde na blogu máte nejraději a proč 
  5. Napište mi nějaký typ na článek, nebo cokoliv o čem si zde chcete přečíst (tento bod není povinný, ale budu za něj moc ráda)
Platí pouze pro české a slovenské čtenáře.
Soutěž bude ukončena 20.5.2012