sobota 31. března 2012

Vítěz soutěže Ziaja



Vítězkou je číslo 19 - Natálje, které tímto gratuluji a snad bude mít z výhry radost.
A aby ostatní nesmutnili, brzy budete moci své štěstí  zkusit znovu, protože chystám svou vlastní giveaway :)


čtvrtek 29. března 2012

Dior Vernis 449 Nail Polish



Jedna moje milá kamarádka mi zapůjčila tento lak - Dior Vernis 449, abych ho vyzkoušela. Jelikož je to Dior, a tuto značku beru jako velice luxusní, byla jsem velice zvědavá.
No, nebudu vás napínat. Barva vypadá vcelku dobře, taková hnědo-oranžová, a dobře kryje. Na nehty jsem si dala klasicky 4 vrstvy - podkladový lak, 2 vrstvy barevného laku a nadlak. Nevím, jeslti je to tím, že jsem si nehty po sto letech poctivě zapilovala, natřela krémem a využila jsem zlaté pravidlo lakování (to jsou ty 4 vrstvy), ale lak prostě nevydržel. 
Ještě dodám, že zaschnul celkem rychle (za to má plus).
Ale výdrž! 
Večer jsem nehty nalakovala a druhý den jsem už měla krásně oloupané ukazováčky a prostředníčky na obou rukách. Na těchto prstech se mi lak "ošoupe" vždycky nejdříve, ale doufala jsem, že pan Dior vydrží aspoň pár dní.
Cenu jsem nenašla, ale bude asi vyšší....
Za mě tedy ne!
Jestli s ním  máte nějakou zkušenost, dejte vědět, docela mě zajímá, jestli jenom já jsem divná a na nehtech mi nic pořádně nevydrží.....
A aby se svět mohl divit, co to mám na nehty....Tento lak jsem si koupila v drogérii Teta za 25 Kč. Barva se mi strašne líbila - taková fialovo-růžová. A na nehtech mi vydržel 2 a půl dne :)

středa 28. března 2012

Úvaha

Dnes mám pro vás jakousi úvahu o kosmetice, blogu a podobných věcech, takže jestli vás dlouhé texty nudí, bežte si raději psát úkoly, nebo koukat na seriál.
Kosmetických blogů je spousta, a každým dnem přibývají další a další. Já sama mám ve "sledovačce" skoro trojciferné číslo. Přestala jsem si totiž kupovat časopisy a čtu blogy. Je to levnější, a recenzím na výrobky, které píšou holky, které produkt opravdu vlastní a vyzkoušely ho věřím spíše, než "informačním textům" v časopise.

To, co mě zaráží (a asi zarážet bude i nadále) je závist "komentátorů". Některé holčiny mají hold dražší kosmetiku, protože si potrpí na kvalitu než na kvantitu, a polovina lidí to komentuje slovy ve stylu "jéé ty si asi bohatá; kdes na to vzala peníze; máš tak bohatého přítele..." apod. Což je smutné. Velice smutné. 
Ano, taky trochu závidím lidem, kteří mají moji vysněnou kabelu Chanel ve skříni. Ale víc než závist pociťuji obdiv, že si na tak drahou věc vydělali peníze. Jak si ty peníze vydělali, to už mě osobně nezajímá.
Já trochu změnila postoje, a snažím se teď spíš šetřit, abych si mohla koupit to, co opravdu chci (například Naked paletku očních stínů). Proto si samozřejmě nebudu kupovat 20 mono stíny od Essence, ale budu si peníze dávat stranou, a jednou si tu paletku koupím.

Dalším tématem je spolupráce blogerů s kosmetickými značkami (mám blog o kosmetice, proto zmiňuji hlavně tyto blogy). Také je tu jakási závist. Vždy, když se blogerka otevřeně přiznala, že s nějakou značkou spolupracuje, většinou si opět můžeme přečíst pár ošklivých komentářů, většinou od anynomů (jak nečekané). Já si vždycky říkala "jéé, ta se má, musí to být super dostat nějaký výrobek zdarma, a ještě mít o čem psát". Nakonec jsem své postoje trochu přehodnotila a řekla si "Má hezký blog, jde vidět, že se snaží, tak se začnu snažit taky a třeba si mě někdo všimne". A hle! Všimli si mě. V jednom týdnu mi přišla nabídka spolupráce psát články pro internetový magazín (www.prorebelky.cz), a spolupráce s jednou kosmetickou firmou (Ziaja). Nemusím vám vyprávět, jakou jsem z toho měla radost! Tak mi ji prosím přejte. 
A všem ostatním také. 
A snažte se. 
Třeba si jednou všimnou i vašeho blogu.

Korektory

Chci vám ukázat pár svých korektorů (ve skutečnosti jich mám o dost více).
Začnu mým největším favoritem, a tím je Maybelline. Má skvělé krytí, dobře se roztírá.
Korektor od Garnieru je takový průměr. Je to roll-on s korektorem na kruhy pod očima. Na to, že mám světlý odstín, je na mě docela tmavý, a kruhy pod očima stejně nijak moc nezakryje. Jediné jeho plus je, že oční okolí trochu osvěží (takže si dávám pod oči vždycky trochu Garnieru a pak to stejně přetřu Maybelline korektorem).
Korektor od Essence není špatný. Má štěteček, kterým se docela dobře aplikuje, problém je, že pokud z něho chcete trochu toho korektoru dostat, musíte pootočit konec balení, a většinou se mi stane že točím, točím a nic nevyleze, a najednou mám korektoru že bych si s ním mohla natřít kompletně celý obličej.... Takže se zbytečně vypiplá. Ale jinak taky kryje (sice to není nic extra, ale je to jen korektor a ještě k  tomu Essence, žeano) a dobře se roztírá. 
Ale Maybelline je prostě nejlepší.

A nezapomínejte na soutěž se Ziajou ZDE. V sobotu končíme!

úterý 27. března 2012

Demacol Long Stay Caviar Makeup

 Už jsem tu oněm básnila asi tisíckrát, proto jsem si řekla, že by si tento makeup zasloužil samostatnou recenzi.


Co se o něm píše?
Je to dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru a zdokonalující korektor. Má ocenění Asociace vizážistů stylistů ČR, je hypoalergenní, má střední až vysokou krycí schopnost, je určen pro všechny typy pleti a pleť s ním má být pěstěná, vyhlazená a barevně sjednocená.
Na stránkách Dermacolu má také velmi vysoké hodnocení (a ani se nedivím). Stojí 349,- což je pro někoho sice dost peněz, ale já s jeho cenou problém nemám, protože mi jeho balení (30ml) vydrží bez problémů celý rok.
Co si o něm myslím já?
Miluji ho! Celým svým srdcem. Balení je praktické - korektor ve víčku kryje naprosto skvěle (troufla bych si ho přirovnat i k Dermacol Make-up Cover, ale není tolik hutný), a make-up vydrží opravdu celý den i na mé smíšené pleti. Ano, po několika hodinách se sice trochu lesknu, ale stačí se přepudrovat tak 2x za den. Jediné co bych možná vytkla je balení make-upu - je tam špachtlička, která je sice super, ale když vám make-up začne docházet, a vy tam máte jen trošku, musíte do toho hrábnou prstem, protože špachtle nedosáhne až na dno. Ale co, když si předtím (i potom) umyjete ruce, taková hrozná závada to není.
Pleť opravdu krásně sjednotí, stačí ho jen kapka -dobře se rozmazává, a pro vysoké krytí se dá dobře navrstvit.
Je k dostání ve čtyřech odstínech - já používám odstín 01 Pale, který je nejsvětlejší. Pokud jsme Sněhurky, jako já, opravdu doporučuji. Skoro žádný odstín make-upu mi nikdy tak skvěle nesedl, jako tento.
Za mě tedy ano, ano, a ještě třikrát ano.
S čím se vám ale musím svěřit, že když jsem ho používala v zimě (když byly ty hrozné mrazy), tak mou pleť vysušoval, ale přikládám to za vinu spíš tomu mrazu. Chudák make-up za to tolik nemohl.
Ještě chci dodat, že mám smíšenou pleť.
Tento obrázek už se tu jednou objevil, ale myslím že celkem dobře demonstruje to, co Long Stay Caviar umí.


pondělí 26. března 2012

Ryor - velká recenze

1. Pleťové čistící mléko pro normální a smíšenou pleť
Co umí? Toto mléko umí pěkně vyčistit pleť od make-upu, a dokonce snadno odlíčí i oči (a neštípe). 
Cena? 79,-
Závěr! Jsem s ním velmi spokojená. Oceňuji, že odlíčí i oči, takže si je nemusím odličovat zvlášť. Šetří mi to čas.
2. Oční krém s koenzymem Q10
Co umí? Ošetřuje, vyživuje, zpevňuje a hydratuje oční okolí.
Cena? 86,-
Závěr! Sice je pro věkovou kategorii 30+, ale to vůbec nevadí. Moje oční okolí bývalo docela suché, a po delším používání očního krému, je okolí očí vcelku hydratované.
Teď řada Aknestop
3. Krém s fytosfingosinem na problematickou pleť
Co umí? Tento krém nanáším ráno i večer, a musím říct, že opravdu funguje. Zlepšil mi pleť - akné už se tolik neprojevuje (tím akné myslím moje pravidelně osypané čelo), a už se tolik nelesknu jako dříve.
Cena? 97,-
Závěr! Na tento krém si nemůžu nijak stěžovat. Slyšela jsem, že někoho po delším používání vysušuje - to ale není můj případ.
4. Antiakné roll-on na problematickou pleť
Co umí? Když vidím, že se mi dělá pupínek, hned ho "naroll-onuju" a čekám. Do druhého dne je pupínek vysušený a občas vznikne malý stroupek, který si (ach já špatná) seškrábnu a pak si to místo natřu hydratačním krémem. Co je hlavní, do druhého dne už po pupínku není (skoro) ani stopa.
Cena? 70,-
Závěr! Mám ho ráda, kupuju si ho už pár let, a nikdy nezklamal.
4. Gelová slupovací maska
Co umí? Zázraky! Koukala jsem jak blázen. Masku si dáte v malém množství na obličej, počkáte zhruba 20 minut, a pak ji na jedno škubnutí sundáte. Problém je v tom, že to sundávání celkem bolí (zvláště na místech, kde máte na obličeji jemné chloupky). Obličej mám pak pěkně vyhlazený, a jde poznat, že to vytáhne i černé tečky na nose.
Cena? 76,-
Závěr! Opět jsem spokojená. Sice je trochu bolestivější ji sundat, ale za výsledek to opravdu stojí (ps. po sundání masky doporučuji omýt obličej teplou vodou  a pak si dát trochu hydratačního krému. Pak budete mít pleť jako miminko).
5. Bylinné tonikum pro problematickou pleť
Co umí? O tomto toniku nebudu pět žádné ódy, protože je to obyčejné tonikum s tea tree výtažkem, který je protizánětlivý (proto tonikum tak trochu smrdí). 
Cena? 79,-
Závěr! Na toto tonikum mám takový neutrální názor. Ani nenadchne, ani neurazí. Je pravda, že má protizánětlivé účinky, to je pro něj plus. A při aplikaci rozhodně vynechejte oblast kolem očí.

P.S. Nezapomínejte na soutěž se Ziajou! ZDE

neděle 25. března 2012

My birthday

Dnes mám narozeniny, tak vám chci ukázat pár věcí, které jsem dostala. 
Miniaturka Versace Bright Crystal. Pro srovnání moje velká má 90ml, a ta malinkatá má 5ml. Tuhle vůni mám opravdu moc ráda.
Největší radost mám z Tangle Teezer! Co vám budu vyprávět, už jste o něm určitě slyšely (a ještě asi uslyšíte). Jednou jsem ho vyzkoušela, a hned jsem si ho přála. Musím se přiznat, že tohle je opravdu věc, kterou jednou vyzkoušíte a pak ji nedáte z ruky! Vlasy jsou po rozčesání krásně hladké, uhlazené a víc se lesknou.
A jedna bonusovka z mé rodinné oslavy s mou malou sestrou :)
PS. Nezapomínejte na soutěž se Ziajou

sobota 24. března 2012

Soutěž se Ziajou!

Protože zítra slavím svých 21 let na tomto světě, a vás je tady už požehnaný počet, rozhodla jsem se ve spolupráci se Ziajou odměnit i vás.


Na stránkách Ziaja si můžete vybrat 3 produkty, po kterých vaše srdce nejvíc touží, a ty následně můžete vyhrát!
Soutěž je jak pro české, tak i slovenské čtenářky.
Soutěž bude probíhat od soboty do soboty, čili - 24.3. - 31.3. 2012.
Výherce vybere buď random, nebo budu losovat, zatím nevím:)


Podmínky:
  • Přihlásit se ke stránce Ziaji na facebooku - http://www.facebook.com/ziajaczech
  • Být mým pravidelným čtenářem zde na blogspotu, nebo na facebooku (do komentáře napište, kde mě sledujete)
  • Napsat 3 produkty, po kterých toužíte
  • Napsat, co se vám na mém blogu líbí/co bych měla změnit/tip na příspěvek
  • Váš email
  • Můžete mi poslat i odkaz na váš blogu, pokud vás náhodou nesleduji
Mou recenzi na několik produktů této značky najdete ZDE.
Přeji hodně štěstí!


UKONČENO

pondělí 19. března 2012

Essence Illuminating make-up base + Bronzer sun Club

Prosvětlující báze pod make-up 99,-
Co má umět? "Ten pravý základ pod makeup. Hydratuje, prozáří pleť a díky ní ti makeup déle vydrží"
Co umí? V první řadě chci říct, že jako bázi tento výrobek opravdu nepoužívám. Obsahuje totiž dost třpytu, a já se nechci po hodině lesknou jak disko-kula. Každopádně jako rozjasňovač funguje výborně (takže nad lícní kosti, pod obočí, do "srdíčka" rtů).  Balení je vcelku praktické, pumpička je fajn, jen je problém, když si "vyprcnete" trochu víc, než potřebujete. Kam pak s tím, že?
Závěr! Za stovku máte super 20 ml rozjasňovače, který je svým odstínem dosti podobným High Beam od Benefitu. 
První obrázek je s bleskem, druhý bez blesku. A pro zvětšení na obrázek klikněte.
Sun Club - matt bronzing powder (blondes, lighter skin) 94,90,-
Co má umět? "Pro přirozenou pleť políbenou sluncem! velký bronzový pudr vyčaruje neodolatelný přirozeně opálený vzhled a má úžasný matující efekt. vhodný pro světlejší typy kůže"
Co umí? Bronzery už mám dva, ale chtěla jsem vyzkoušet nějaký nový. Tento není tak tmavý a oranžový jako bronzer Sunny od NYC, přece jenom jsem si schválně vybrala ten pro blondýnky (a jistě víte, že já blondýna fakt nejsem), protože byl světlejší, než ten pro brunetky. Nanáším ho stejně, jako ostatní bronzery, a musím říct, že je moc fajn. Barva vypadá docela přirozeně, takže nemám takový strach, že bych to s ním přehnala (s tím od NYC už se mi to párkrát stalo....).
(Jinak článek o tom, jak nanášet bronzer ZDE).
Závěr! Miluji ho :D

Pardon za fotky, bohužel se tyhle věci špatně fotí, ale pro představu vám to snad bude stačit.

neděle 18. března 2012

Neděle

Opět reaguji na žádost jedné slečny. Ptala se, zda bych neudělala článek o tom, jak "zjemnit" větší nos, jak zvýraznit oči, lícní kosti a rty tak, aby to vypadalo přirozeně. Takže tady to je!


Jak "zjemnit" velký nos?
Toť otázka, upřímně pořádnou odpověď na ní neznám, jen hádám, že je fajn zkusit "kouzla" s bronzerem, aby nos vypadal užší.
Našla jsem třeba TOTO video na youtube, a věřím, že si jich dokážete najít více. Já to zkoušela podle téhle slečny, a fakt můj nos pak vypadal o něco užší....
A jak zvýraznit oči, lícní kosti a rty?
Odpověď je jasná! Rozjasňovač! Na obrázku jsem zakreslila místa, na které nanáším rozjasňovač (ehm, v mém případě stíny od Essence č.43, které fungují stejně jako rozjasňovač - prostě jsou zářivé, třpytivé, nebo Projasňující báze Essence, kterou používám stejně). Pokud ale máte větší nos, tak si na něj rozjasňovač nedávejte, zbytečně byste na něj upozorňovaly. A to platí o všech místech, která chcete nechat "bez povšimnutí", tam hold rozjasňovač nepatří!
Takže pro projasněný pohled aplikujte rozjasňovač do koutku oka  a pod obočí. Pro pěkné lícní kosti naneste rozjasňovač nad místo, kam si dáváte tvářenku, a pro optické zvětšení rtů - do středu rtů.
Tento obrázek se tu objevil už hodněkrát, ale na něm se mi nejlíp ukazuje co a jak :))
Snad to někomu pomůže!

pátek 16. března 2012

Jak na rtěnky

Dnes trochu jiný příspěvek o tom, jak nanést rtěnku, a pár rad a tipů jak si vybrat odstín apod.


1) Žádná rtěnka nevypadá dobře na suchých rtech. Proto nejprve zbav rty šupinek, buď pomocí kartáčku na zuby, nebo peelingu určeného na rty 
2) Po peelingu si dej na rty trochu balzámu, a chvíli počkej, než se ti do rtů "vpije"
3) Kolem rtů  nanes trochu tekutého make-upu, nebo korektoru. To rty opticky zvětší a zabráníš tak rozpíjení rtěnky všemi směry.
4) Obtáhni rty konturovací tužkou. Ta by měla být vždycky ve stejném odstínu, jak rtěnka.
5) Rtěnku nanes od středu rtů ke stranámPak na rty přilož papírový kapesník, obtiskni do něj přebytek barvy, lehce přepudruj (přes ten kapesník!) a nalič další vrstvu rtěnky. No a zase přebytek barvy obtiskni na kapesník.
6) Zkontroluj, jestli nemáš rtěnku i na zubech (důležitý krok, předejdeš tak spoustě faux pas).
No a největší rada je - když už si chceš "dát" tmavou rtěnku, zbytek líčení udělej nenápadný! Nude líčení se pro tmavé rty hodí nejvíce. Přece jenom nikdo nechce vypadat jako přemalovaný klaun.
A s odstíny je to celkem jednoduché - červené rtěnky se dělí do tří základních kategorií: růžovo-červené, oranžovo-červené a čistě červené
  • Světlá pleť (Sněhurky) - čistě červená, růžovo-červená, malinová, ostružinová
  • Olivová a zlatavá pleť - cihlově červená, hnědozlatá červená, rajčatová červená (to je taková ta sytě červená - si aspoň myslím :))
  • Tmavá pleť (Pocahontas) - purpurová, švestková
Teplé podtóny rtěnky zdůrazňují zažloutlou zubní sklovinu, naopak rtěnky s modrým podtónem zuby opticky vybělí.
A jelikož jsem Sněhurka se zažloutlými zuby, mám ráda /již stokrát zmiňovanou/ rtěnku Astor odstín 115., která je taková ostružinová a má modrý podtón.
 Tak co, pořád se bojíte tmavých (červených) rtěnek? Já už teda ne!

čtvrtek 15. března 2012

Mé oblíbené produkty na vlasy - avon

Ano, vím, že většina z vás nemá Avon moc v lásce. Ale já přece jenom dělám nějaký ten rok avonlady a mám od nich spoustu výrobků odzkoušených. 
Nejlepší produkty z avonu jsou snad všechny věci z řady Planet Spa, a dále jejich přípravky na vlasy. Ty mám opravdu v lásce. 
Dnes vám chci ukázat 3, které si kupuji už nějakou dobu, a jsem s nimi opravdu spokojená.
1. Jogurtová maska na vlasy
Její konzistence je opravdu takový trochu rozteklý jogurt. Co vám budu povídat, úžasně voní (cítím v ní kiwi a meruňky) a vždycky bych ji nejraději snědla (myslím, že na obalu je dokonce napsáno, že výrobek neslouží ke  konzumaci). Používám ji stejně jako kondicionér - na celou délku vlasů (ještě chci dodat, že buď používám masku nebo kondicionér, nikdy ne obojí). A jaké má účinky? Vlasy jsou pak vyživené a krásně lesklé. A voní! 
2. Sérum na suché konečky vlasů
Musím říct, že je to super věc. Tento "něcojakoolejíček" má vyživovat suché konečky, a to dělá. Po umytí nikdy nemám konečky vlasů suché, nýbrž krásně hebké. A pak má také "opravovat" roztřepené konečky, ale to já bohužel neposoudím, protože ty moje roztřepené nejsou. 
3. Kúra pro lesk
Tahle věc opět skvěle voní (nedokážu tu vůni moc popsat, ale je taková svěží, kytičková), a funguje! Nanáším ji také jako kondicionér, a vlasy jsou po ni krásně lesklé, zářivé a hebké. Samozřejmě ji také používám tak, že si dám buď kondicionér, nebo tuto kúru. Rozhodně nezatěžuji vlasy obojím.

Tak co, zaujala vás některá z těchto věcí? Nebo ji snad máte doma? Budu ráda, když mi napíšete, jestli s těmito produkty máte jakoukoliv zkušenost:)) Pro mě jsou skvělé, a nemám jim co vytknout. Obecně věci na vlasy z avonu miluju. I jejich šampóny. Ale o nich možná někdy jindy :))


středa 14. března 2012

Bronzer

Byl zde dotaz, jestli bych neudělala příspěvek o zeštíhlení obličeje bronzerem. Tak tady je!
Snažila jsem se to napsat opravdu "jednoduchou formou", tak snad všichni pochopíte podle obrázku co a jak dělat (nebo spíš co a jak dělám já).
Momentálně mám ve své kosmetické "sbírce" dva bronzery. První je Sunny od NYC, který je bez třpytek a trochu do oranžova, a druhý je Golden bronzer z E.L.F., kde jsou 4 odstíny, a vy si je můžete buď smíchat, nebo použít jednotlivě (já je míchám, nebo ten nejsvětlejší používám namísto rozjasňovače). Každopádně pro konturování obličeje je vhodný bronzer bez třpytek! Jinak bychom vypadaly jako diskokoule. Třpytivý bronzer používám místo tvářenky.
Ještě dodávám, že bez bronzeru už neumím pár let žít :D Jsem majitelka takové té "baby face" (čili naducanější tvářičky", takže mi bronzer docela pomáhá).
Bronzer nanáším dle obrázků. Je to taková pomyslá trojka. Začínám na čele u linie vlasů, pokračuji pod lícní kosti(když našpulíte pusu, bronzer naneste do té "prohlubně" na tvářích) a nakonec na hranu čelisti. Nevím, jak vám to lépe vysvětlit, snad pomohou obrázky.
Každopádně jsem vám našla pár videí na youtube, kde to uvidíme ZDE , ZDE video od Petry z Lovelyhair, která vám ukáže a něco řekne o konturování obličeje (tímto Petru zdravím, a její blog vám moc doporučuji)
Bronzery v "akci"

Hlavně to s bronzerem nepřežeňte. Nevypadá to pěkně. A špatně se to "opravuje". A také se vyvarujte příliš ostrým konturám.
Hodně zdaru všem, kteří to jdou zkusit :))

úterý 13. března 2012

Můj (skoro) každodenní make-up

Musím se přiznat, že jsem po dlouhé době trochu změnila své "zkrášlovací návyky". Dneska vám chci popsat, jak se tedy nejčastěji maluji.
Místo obvyklého tekutého make-upu (Dermacol Long Stay Caviar - ten teď používám jen sporadicky) jsem začala používat Minerální Pudrový Make-up z Avonu. Ten používám následovně: Na pleť vyčištěnou pleťovou či micelární vodou si dám svůj oblíbený krém. Dále všechny nedokonalosti (jako je začervenání pleti na tvářích, na které docela trpím, či nějaký ten pupínek..) zakryji korektorem (teď používám buď Affinitone od Maybelline nebo Essence Stay Natural). Pak si dám malé množství minerálního make-upu, který aplikuji kabuki štětcem z E.L.F.
Pak přichází na řadu troška bronzeru (pro zeštíhlení obličeje) - NYC, odstín Sunny; dále tvářenka - teď mám nejradši tvářenku z E.L.F. odstín Coy.
Pak oční stíny. Už delší dobu používám pořád ty samé, všechny jsou to mono stíny od Essence - odstín č. 22 Blockbuster (jako "základní" stín na celé víčko), pak odstín 43 Mystic Lemon (pro rozjasnění pod obočí a do koutku oka), dále č.09 Get Ready (do záhybu oka) a nakonec č.35 Party All Night (také trochu do záhybu oka, a následně ho trochu rozmažu - pro pěkně projasněný pohled). 
Musím říct, že s mono stíny Essence mám velice dobrou zkušenost. Vydrží mi dlouho i bez báze - já si dávám na víčko kapku korektoru; a vydrží dobře pigmentované celý den.
Na obočí používám jakousi sadu od Essence (Eyebrow stylish set), kterou si kupuji už několik let. Jsou v ní 2 matné stíny - světle a tmavě hnědý. Já používám ten tmavý.
Pak řasenka - teď mám nejradši Essence Big Lashes (Volume Curl), a úplně nakonec rty. Záleží, jak moc si namaluji oči. Buď si dám jen nějaký balzám na rty, a když chci pusu zvýraznit, použiji rtěnku-teď jsem se zamilovala do Astor č.115, jinak používám většinou růžové rtěnky (je zajímavé, že posledních pár měsíců jsem nějak zavrhla lesky na rty. Teď pro mě existuje jen rtěnka nebo balzám).
Zde foto se rtěnkou Astor 115. Byl to pokus o francouzský styl (tmavá rtěnka, zbytek líčení nevýrazný, vlasy učesané-neučesané, jednoduché oblečení)....no nevím jak, jestli je to dobrá volba :D

Doufám, že vás tento článek nenudil :))

pondělí 12. března 2012

Problematická pleť 3. díl (Odličování)

A je tu třetí, a zároveň poslední díl mého "seriálu" o problematické pleti. Dnes se s vámi má kamarádka Klára podělí o tom, jak si odličuje pleť.
"Co používám pro odličování? Asi by jste neřekly, že nepoužívám žádné přípravky určené přímo na odličování. Používám houbičku z DM drogérie, která je udělaná z hebkých vláken a pro odlíčení ji pouze namočím ve vodě a jemně stírám make-up. Jde to snadno, nemusím na pleť tlačit. Po odlíčení se vymyje mýdlem, které používám na pleť a dám osušit."
"Jak se správně odličovat, o tom je na internetu spoustu obrázků a rad. Začínáme nejprve očima, pokud je máme nalíčené - vždy mám oko zavřené a směrem dolů (jemně!)stírám houbičkou líčidla, dokud nejsou pryč. Líčení na spodním víčku stírám směrem zvenku dovnitř, dokud není vše smyto. Make-up stírám jemnými tahy přes čelo dolů. Dále omyji také rty a hlavně krk, na který mnoho žen zapomíná."
"Po smytí make-upu z obličeje použiji mé oblíbené tonikum a krém z Avonu (řada Complete Balance) a rty si namažu Zázračným kelímkem z Oriflame (perfektní věc na jakoukoliv sucho část pokožky!)"
"Nezapomeňte při častém používání make-upu použít aspoň jednou týdně masku! Vytáhne nečistoty z pórů."

Shrnutí: (By Minimalist Lady)
Pokud trpíte na akné, snažte se dodržovat následující rady:
1) Vždy se odličujte! Nejlépe ráno i večer. Ráno alespoň pleťovou vodou/tonikem a večer si odličte oči a samozřejmě také pleť.
2) Masky a peelingy provádějte jednou týdně
3) Zbytečně nezatěžujte svou pleť make-upem a pudrem (pokud už chcete nedokonalosti zakrýt, chce to kapku korektoru a tónovací krém, případně minerální make-up)
4) Nesnažte se své akné pouze zakrýt tunami přípravků, snažte se ho vyléčit!
5) Nezapomeňte, že každému vyhovují jiné přípravky, proto se snažte najít ten, který vám nejvíc pomáhá.....
Hodně štěstí!


Tímto děkuji Klárce, že se s námi podělila se svými zkušenostmi. Snad vám budou její poznatky v něčem užitečné!


P.S. ZDE si můžete přečíst můj další článek pro internetový magazín.

neděle 11. března 2012

Problematická pleť 2. díl (Dekorativní kosmetika)


A je tady druhý díl příspěvků o problematické pleti, kde se s vámi má kamarádka Klára podělí o své zkušenosti, dnes s dekorativní kosmetikou.

"Když jsem byla mladší, používala jsem místo klasického make-upu Aknecolor. Je to léčivá krémpasta, která má zabraňovat tvorbě akné. Je dostupný pouze ve dvou barvách(alespoň co si tak pamatuji...). Vždy jsem si dala celkem silnou vrstvu, na kterou jsem následně dala pudr jakékoliv značky (nejvíc jsem používala Oriflame a Avon). To byla ale špatná volba. Akné se má léčit, a ne zacpávat různými zbytečnostmi, takže jsem přestala Aknecolor používat a začala jsem se pořádně starat o svou pleť. 
Teď se líčím pouze na vyjímečné situace a používám výrobky značky Dermacol.
Dermacol fixační pudr 30g

Základ je pleť řádně vyčistit, než nanesete make-up. Jak již bylo řečeno v minulém příspěvku, používám buď mýdlo s tea tree nebo mýdlo určené pro miminka. Poté pleť vyčistím tonikem, a když používám make-up, nepoužívám krém.
Pod make-up používám bázi od Dermacolu - Satin Make-Up Base.Jak je již z názvu patrné, báze vyhlazuje nedokonalosti pleti a make-up s ní skvěle drží a dobře se roztírá. Je průhledná a dále také minimalizuje jemné linky a póry.
Make up mám také od Dermacolu - Cover. Je dokonalý, úžasně kryje a stačí ho jen kapička na celý obličej." 
Na co se nesmí zapomenout - nikdy "nepřeplácávat" pleť! Make-upu (zvláště toho krycího) stačí opravdu jen kapka! (pozn. Minimalist Lady)
"S pudrem by se také mělo šetřit. Vyzkoušela jsem jich spoustu, ale hodně se jich rozpíjelo. Celkem dobrou zkušenost mám s pudry z Oriflame, ale věřím, že Dermacol jsou ještě lepší."
Já můžu doporučit Fixační pudr Dermacol. je lehký a slouží pro zafixování make-upu, takže plet zbytečně nezatěžuje. A pokud se přes den začnete lesknout, použijte tzv. "matující papírky"(seženete u E.L.F. či Essence). Ty stačí pouze přiložit na mastná místa, a papírek maz "vsaje" a vy pak máte matnější pleť. (pozn. Minimalist Lady)

Problematická pleť 1. díl

Mám pro vás speciální příspěvek, který bude zajímat hlavně majitelky problematické pleti. Dnes se bude týkat péči o pleť, a v příštích dílech se dozvíte něco o dekorativní kosmetice a odličování problematické pleti. 
Má dobrá kamarádka Klára se s vámi podělí o své zkušenosti s přípravky na problematickou pleť. Kláře je 21 let a od rané puberty trpěla silným akné. Ale povedlo se jí ho kompletně zničit. A jak toho docílila?

"Vyzkoušela jsem spoustu přípravků na akné a mastnou pleť, ale vůbec nepomáhaly. Ať už to byly přípravky Clean and Clear (ty mi pleť neskutečně vysušovaly a pupínky se nehojily; je to asi nejhorší značka, kterou jsem kdy použila), nebo i různé produkty z Avonu. Jednu dobu jsem používala speciální mastičku jako make-up přímo z lékarny - Aknecolor. Je to krémpasta určená k léčení akné. Není sice špatná, ale mastná pleť s ním pořád zůstane velice mastná."

"Půl roku jsem brala antikoncepci určeno přímo na akné a menstruační problémy Vreya. Po půl roce jsem ji užívat přestala, ale pleť jsem si samozřejmě musela udržovat. 
Největší "zabiják" pupínků je pro mě Tea Tree tyčinka z Oriflame. Je dokonalá. Stačí ji aplikovat před spaním na řádně vyčištěný obličej a za pár dní je pupínek pryč bez jakékoli stopy. Můžu  jen doporučit!"
"A jak se o svou pleť starám od rána do večera? Jednoduše....umyji si pleť jakýmkoliv mýdlem určeným pro miminka, popřípadě s výtažkem z Tea Tree. Poté umyji pleť "tonikem" značky Avon (řada Complete Balance), jemně vysuším a zlehka nakrémuji. Pleť je chráněná proti okolním nečistotám, je prokrvená, svěží a má zdravou barvu. Opět mohu plně doporučit. Pozor! Tonikum pleť vysušuje, proto je vždy nutné aplikovat krém."

"Pokud máte problematickou pleť, dávejte si také pozor na peeling. Peeling nejen že vyčistí pleť, ale také "sloupává" zdravou vrstvu kůže, takže není dobré jej používat velice často. Namísto peelingu je lepší použít masky, které se dají omývat. Hlavně pozor na slupovací masky, ty také, jako peeling, "sloupávají" vrstvu pokožky, která má na obličeji být.
Nejlepší maska, kterou jsem kdy použila je Bahenní pleťová maska s výtažky z mrtvého moře Avon. Je dokonalá! Tato maska s krémovým složení obsahuje množství minerálů, proniká hluboko do pórů a odstraňuje nečistoty usazené v pokožce. Také tonizuje a zpevňuje pokožku, odstraňuje suché a odumřelé kožní buňky, díky čemuž je pokožka hebká, hladká a zdravá. Jsem s ní velice spokojená. Můžu doporučit používat jen jednou za týden."

Toto jsou opravdové názory mé opravdické kamarádky. Tímto Klárce děkuji, že se s námi podělila o své zkušenosti!

sobota 10. března 2012

Avon Clearskin Professional 3 kroky

Dnes vám chci představit 3 výrobky z Avonu z řady Clearskin Professional. 
Jsou to 3 kroky pro problematickou pleť. Výrobky jsou určeny pro dospělé, kteří se potýkají s problematickou pletí. Takže pokud je vám 17 a méně, tyto výrobky nejsou nic pro vás. Dospělá pleť s akné totiž potřebuje trošku jinou péči než problematická pleť teenagera.
Hlavní složkou těchto přípravků je zinek a kyselina glykolová, tyto složky umí proniknout do hloubky pleti. Zinek vstřebává přebytečný kožní maz, který ucpává póry a kyselina gykolová zlepšuje vzhled pleti a její texturu.
Krok 1. - Hluboce čistící peeling
Co má umět? Čistí pleť do hloubky, odstraňuje odumřelé buňky a uvolňuje ucpané póry a také předchází vzniku akné.
Co umí? Opravdu čistí pleť do hloubky. Já ho používám tak, že si dám trochu peelingu na obličej, nechám chviličku působit a pak ho smyju. Musím říct, že jde opravdu cítit, že působí.
Krok 2. - Čistící tampónky s kyselinou salyciovou
Co má umět? Čistí, tonizují a vyhlazují pleť, zklidňují ji a zjemňují
Co umí? Já osobně tento krok často vynechávám. Tampónky napuštěné kyselinou se mi zdají příliš "drastické" pro moji pleť. Rozhodně mohu potvrdit, že pleť čistí, ale nemůžu říct, že by pleť zklidnili a zjemnili.
Krok 3. - Pleťová emulze proti akné
Co má umět? Bojuje proti akné, odstaňuje barevné nerovnosti, zmenšuje póry a zmatňuje pleť.
Co umí? Tento výrobek mám z těchto 4 asi nejradši. Opravdu pleť zmatní, zmenšuje póry (ale žádná velká sláva to není), a bojuje proti akné (ještě nikdy se mi po této "kúře" neudělal žádný pupínek).
Závěr
Tyto 3 kroky se doporučuje používat každý druhý den. Já si je dopřávám jen jednou do měsíce, protože moje pleť není až tak problematická. Nechodím na žádnou kosmetiku, proto si chci pleť hloubkově vyčistit doma. Na to jsou tyto výrobky úžasné.
Rozhodně bych je nedoporučovala na citlivější pleť, protože jsou tyto kroky docela drastické a může dojít k přesušení pleti. Přece jenom všechny výrobky obsahují kyselinu.
 Ale věřím, že velice problematické pleti by pomohly. Mě pomáhají také :)
Celá sada výjde zhruba na 180,- Kč.


Máte s nimi nějaké zkušenosti?

pátek 9. března 2012

Bourjois Lak na nehty 10 DAYS -Hot or Not?

Oficiální obrázek odstínu číslo 13.

Možná už jsem s těma lakama na nehty trochu nudná, ale o tomhle vám prostě říct musím.
Chtěla jsem si koupit nějaký dražší lak, protože jsem naivně věřila tomu, že dražší = lepší. 
Typický lak z Essence za 30 Kč mi vydrží na nehtech zhruba 3 dny. 
V parfumérii mi padl zrak na tento od Bourjois, který sliboval, že vydrží až 10 dní!
Mám ho v odstínu 13 - v lahvičce moc hezká růžová barva. Jenže!
Barva není krycí, ale spíše perleťová (a to, vážení, nešlo ve světle parfumérie poznat). Perleťové laky obvykle vůbec nekryjí a vy si musíte dát aspoň 4 vrstvy, ale barva jakžtakž vynikla (ano, přesně 4 vrstvy laku mám zde na fotce, a pořád to není úplné krytí).
A výdrž? 
A Bourjois mi  vydržel na nehtech (bez nadlaku) 3 dny (kde je těch slibovaných 10?!)
A to prosím stojí nějakých 180,- Kč. 
Každopádně teď ho mám na nehtech znovu. 4 vrstvy a nadlak (takže lak schnul zhruba hodinu a půl, a pak se mi stejně otlačil o polštář).
Jaký je tedy závěr?
Tento lak  už si nikdy nekoupím! Jediné, co se mi na něm líbí je zkosený štěteček, se kterým se mi lakuje lépe, než s klasickým.

Ale pokud bych vám už měla doporučit nějaký lak od Bourjois, byl by to 1 seconde nail enamel.Kdysi jsem ho měla, stačily 2 vrstvy na plné krytí, a vydržel docela dlouho i bez nadlaku. A hlavně - rychle schnul. Takže příště se poohlédnu radši po tomhle.
BOURJOIS 1 Seconde Nail Enamel T15
1seconde nail enamel
A samozřejmě mě zajímá, jestli máte s tímto 10 days lakem nějaké zkušenosti, nebo s lakem 1 seconde.
A na závěr chci dodat, že značku Bourjois mám moc ráda, jejich stíny jsou úžasné a po jejich tvářence toužím už dlouho. Proto mě překvapilo, že nějaký jejich výrobek je k ničemu.