pátek 27. ledna 2012

Jak vytvořit člověka - druhá část

Podobný příspěvek už tady jednou byl (ZDE), a řekla jsem si, že udělám pokračování. Toto je mé každodenní líčení (jen se někdy maluji jinými stíny, nebo použiji jiný make up). Dnes jsem použila Dermacol Long stay...a opět mě překvapil. Neměla jsem ho na sobě už dlouho, tak jsem už zapomněla, že dělá pleť jako z reklamy. A doporučila bych ho i na mastnější pleť (já mám smíšenou), protože má takový ten "pudrový" finish.
Tak snad se mě  neleknete :)
P.S. Není to nic extra, ale když spěcháte, nemáte většinou čas tvořit nějaké "zázraky".
Všechny použité produkty:
Dermacol - Pearl energy make  up base
Dermacol - Caviar Long Stay Makeup (01)
Dermacol - Invisible Fixing Powder (Light)
Garnier - Roll on anti dark circles 
Maybelline - Affinitone concealer (02)
Essence - Eyebrow stylish set
NYC - Bronzer (Sunny)
Essence - 43 Mystic Lemon
E.L.F. - Golden bronzer
E.L.F. - Rozjasňující stíny (Brownstone)
Maybelline - Falsies Volum´Express

středa 25. ledna 2012

Pleťové masky

Jak vidíte, dala jsem na váš názor a blog vrátila do jeho původní podoby:)
A dnes vám chci ukázat svou "sbírku" pleťových masek.
K čemu je vlastně taková pleťová maska dobrá? Maska zvládne pleť vyčistit, hydratovat, dodat pleti živiny, rozjasnit, vyhladit, omladit a já nevím co ještě.
Masku si můžete koupit jak v obchodě (což jsou většinou chemické), tak si ji vyrobit doma (a přírodní masky dělá také Lush, bohužel nemám zkušenosti, ale někteří z vás určitě ano).
A jak často si dávat pleťovou masku? Záleží jen na vás. Na většině obalech píší, že se má maska dávat aspoň 1x týdně. Já si masku dávám tak jednou za 14 dní, nebo jednou měsíčně, podle toho, jak je potřeba.
Kaolinová pleťová maska Freeman - na obrázku si můžete přečíst, co by maska měla umět. Já vám k ní řeknu toto: je skvělá! Balení je opravdu velké (150 ml), takže vám vydrží opravdu dlouho. A co se týče jejich účinků, popis na obalu úplně nelže. Opravdu čistí póry, většinou zaznamenám lehký úbytek černých teček, póry také trochu stahuje a pleť je zpevněná. Jak říkám skoro o všech mých oblíbených přípravcích na pleť . nemůžete od ní čekat zázraky. Ale pomáhá.
A zde jsou mé oblíbené masky z Avonu (řada Planet Spa). Musím říct, že se mi zdají docela kvalitní. 
1. Hydratační maska s olivovým olejem: Ikdyž mám smíšenou pleť, hydratace je občas potřeba. A tu mi dodá tato maska. Stačí 10 minut a moje pleť je hydratovaná a hebká. Určitě ji ocení majitelky suché pleti.
2. Maska pro hloubkové čištění pleti s květem thajského lotosu: Tato maska je nejdřív fialová, a po čase zbělá. Je vtipné pozorovat proces "měnící se barvy". A můžu říct, že opravdu čistí, také po ní moje černé tečky mizí (stejně jako u masky od Freemana).
3. Vyhlazující pleťová maska s rýží a japonským saké: Odstraňuje nečistoty, osvěžuje a vyhlazuje pleť. S tím můžu jen souhlasit. Ale je slupovací, proto nedoporučuji na sucho pleť. A pleť je po ní opravdu vyhlazená, vždycky mám po ní pocit, jako by mě někdo "vyžehlil".
4. Bahenní pleťová maska s výtažky z mrtvého moře: Absorbuje nadměrný kožní maz, zmenšuje póry, zjemňuje a rozjasňuje pleť. Tuto masku mám ze všech nejradši. Má sice divnou, šedou barvu, ale to nemění nic na tom, že je na pleti velmi příjemná a její účinek je také velice dobrý.
Dále si ráda kupuji masky z H&M. Mám ráda jejich malinovou masku (ale teď ji bohužel nemám doma a nevím jaké má přesně účinky, takže vám nechci kecat). A tato je samozahřívací. Dle popisu "jemně prohřeje otevřené póry, vyčistí je do hloubky; odstraní nečistoty a zanechává pleť zářivou". No, za těch 29,- kč není špatná, to, že hřeje dělá mé pleti náramně dobře, a pleť po ní vypadá zdravěji.

Máte zkušenosti s nějakou z těchto masek? Jaká je vaše nejoblíbenější maska?
A pokud se chcete o pleťových maskách dozvědět něco víc, doporučuji tuto stránku:

pondělí 23. ledna 2012

Ryor + Ziaja krémy

Krém RYOR - musím říct, že za tu cenu (kolem 90,-) je tento krém výborný. Nemám sice přímo problematickou pleť (ale mé čelo je velmi problematické) a po dlouhodobějším používání mi tento krém opravdu pomáhá (ale že by se má pleť nějak razantně zlepšila, to říct nemůžu). 
Na pupínky používám roll-on také od Ryoru (Aknestop) a ten si nemůžu vynachválit, za den je většinou pupínek pryč.
Kakaové máslo je krém určený pro suchou nebo normální pokožku. No, tu já nemám, ale na tomto krému mě zaujalo to, že má zlepšovat barvu pleti. Upřímně, tento krém už bych si nikdy více nekoupila. Sice nádherně voní, ale je na mě příliš hutný a docela dlouho se vstřebává, takže to teď používám jako krém na ruce. Ale pro suchou pleť bude asi opravdu dobrý.
Okurkový krém - s ním jsem docela spokojená. Je dobrý i jako podklad po make-up. Je lehký, rychle se vstřebává, pleť je po něm docela matná, a hlavně osvěžuje a rozjasňuje pleť. A má svěží, okurkovou vůni. Stručně a jednoduše, pokud jste si někdy "čistili" obličej šlupkou od okurky, a víte jak je to příjemné, tento krém se vám bude zamlouvat, protože po něm budete mít stejný pocit.

neděle 15. ledna 2012

Cosmetic Wishlist

 Pokud máte s některými produkty zkušenost, dejte mi vědět:) Budu ráda, když mi řeknete, proč bych něco z těchto věcí měla (či neměla) chtít :)

sobota 14. ledna 2012

Make up

Toto jsou všechny make upy, které se momentálně nacházejí u mě doma. Ano, mám jich dost, některé mi ovšem docházejí a některé používám jen v létě.

Z těchto make-upů je mým favoritem Max Factor, protože vypadá velice přirozeně, a na obličeji je neuvěřitelně příjemný. U něj mám odstín Silk RAw, myslím, že je nejsvětlejší. A na mém obličeji vypadá nejlíp (např. s Dermacol Long Stay, E.L.F., Maybelline vypadám až moc mrtvolně).
Mým velkým problémem s make-upy je hlavně to, že mám krk (a dekolt) světlejší než obličej. Proto na mě půlka make-upů vypadá tmavě, ikdyž vzhledem k mé pleti tomu tak není. 
Oba jsou vysoce krycí. Make up ze Sephory jsem si koupila v létě, protože jsem byla opálená. Je tekutý, nedělá masku a stačí ho jen kapka na celý obličej.
Dermacol Make up Cover většina z vás zná. Za tu cenu lepší krytí nesežene. Já ho používám jako korektor, a na celý obličej pouze když jdu večer na akci, a potřebuji, aby můj make up vydržel opravdu všechno (myslím, že je i voděodolný). Když už si ho dáváte na celý obličej, musíte si dát dobrý pozor, aby jste si ho dali málo, jinak budete vypadat opravdu strašně.

pátek 13. ledna 2012

Nejlepší kosmetické produkty

Dnes vám chci ukázat mé nejoblíbenější kosmetické produkty. Používám je už nějakou dobu, některé si kupuji už několik let a o ostatních vím, že si je určitě koupím znovu.
Tak tady jsou: (kliknutím obrázek zvětšíte)
Essence Eybrow Stylish Set: kupuji si ho už 5 let.Obsahuje 2 pudrové barvy (jednu světle a druhou tmavě-hnědou), stěteček a také šablonky na obočí (ty já ale nepoužívám). Mám ho ráda, protože jeho tmavá barva mi opravdu sedí
Essence 35 Party All Night: pro mě nejlepší stíny od Essence. Jsou metalické, na očích mi vydrží poměrně dlouho a jejich barva je prostě skvělá. A jsou levné.
L´oreál Nutri Bronze: je tělové mléko se samoopalovacím účinkem a obsahuje třpytky. Opálení s ním je rovnoměrné a lehké, a hlavně pak nevypadám nijak oranžově, jako s jinými podobnými krémy.Třpytky jsou příjemným bonusem a také hezky voní.
Lancome Hypnose Drama: musím něco dodávat? Pro mě nejlepší řasenka, kterou kdy mé řasy okusily.
YSL Rouge Volupte 07: Jedním slovem ÚŽASNÁ! A to ve všech směrech. Krásná barva, dobrá výdrž, příjemná na rtech, krásné balení.... jediným mínusem je cena :(
Flormar 32: Tuto barvy mám velmi ráda a lak je skvělý proto, že vydrží i celý týden!
Essie French Affair: Má nejoblíbenější barva! A lak Essie mám ráda proto, že schne docela rychle a s podkladovým lakem má docela výdrž.
Balea šampón pro hnědé vlasy: Tento šampón je stálicí mé "vlasové výbavy". Kupuji si ho taky už pár let a pořád jsem s ním spokojená. Vlasy jsou po něm lesklé a oživuje barvu jak přírodních, tak i nabarvených brunetek. A stojí jen pár kaček!
Dermacol Makeup Cover: Za 120,- lepší krytí nenajdete. 
YSL Parisienne Extreme: Konečně jsem si našla SVOU vůni.Myslím, že u tohoto parfému zůstanu pěkných pár let.

středa 11. ledna 2012

Runaway Make-up&hair 2012

 
No, myslím že letošní líčení a účesy z přehlídek jsou velice povedené.
Vuitton, Cavalli a Kors jsou mými favority.
Co se líbí vám?

sobota 7. ledna 2012

Make up - poradíte?

Ano, mám na vás opět další otázku :) V poslední době potřebuji jen samé rady. 
Hledám fajn make-up, v ceně do 500,- Kč.
Mám vybráno několik favoritů, které mě zaujaly svým popisem.
A chci se vás zeptat, zda máte s některým z nich nějakou zkušenost (dobrou/špatnou), abych měla užší výběr.
Mám smíšenou pleť a nevím, zda se pro mě tyto make-upy hodí.
Od make-upu očekávám, že bude má pleť matná, bude mít aspoň střední krycí vlastnost, nebude mi dělat masku, rozjasní pleť a nebude moc vidět.
1. Rimmel Lasting Finish2. Loreal True Match

3. Astor - Mattitude HD4. Astor - Skin Match

5. Bourjois Healthy Mix

Budu ráda, když mi napíšete, pokud jste třeba některý z těchto make-upů někdy měly, jaký byl apod. Nebo mi můžete doporučit úplně jiný (klidně i drahý, třeba mě přesvědčíte, abych investovala).
Děkuji vám, a slibuji, že už nebudu chtít žádné další rady :D
A p.s. Mé vlasy už se vzpamatovaly, zjistila jsem, že kondicionér pro suché vlasy musím používat opravdu po každém umytí.

úterý 3. ledna 2012

Tady jde o vlasy

Nevím co se děje. Moje vlasy jsou na tom bídně. Asi prožívají depresi.
Celý život mi na mých vlasech záleželo. Teď, když si je opět nechávám narůst dlouhé, záleží mi na nich ještě více.
A ony mi mou péči a lásku oplácejí tím, že jsou u hlavy mastné a zbytek je suchý.
Vím, že to může být způsobenou zimou, a taky tím, že nenosím čepici a své milované vlásky předhazuji mrazu.
Prosím poraďte!
Máte tip na nějaký dobrý šampón (po kterém bych neměla mastné vlasy, neměla lupy, neměla vlasy suché, a po kterém bych měla vlasy lesklé), nebo kondicionér. Hledám všude možně, ale nenašla jsem nic, co by splňovalo mé požadavky, a bylo v mých finančních možnostech.