sobota 30. dubna 2011

Favourite beauty blogs

Dnes vám chci ukázat mé oblíbené blogy týkající se kosmetiky, a také na oblíbené youtube make-up guru.
Michelle Phan
Patří mezi mé největší oblíbence, spolupracuje s kosmetikou Lancome, a tou se také líčí. V jejich videích najdete jak ukázku líčení, tak i například DIY, nebo také jak si uvázat šátek na několik způsobů.
http://www.youtube.com/user/MichellePhan
Dulce Candy
Tuto dívku určitě znáte. Má také svůj blog, kde najdete módu, kosmetiku, nebo také tipy na účes. Její videa jsou skvělá a její angličtině určitě porozumíte. Určitě doporučuji!!
http://www.youtube.com/user/dulcecandy87
http://www.dulcecandy.com/
Beauty About
Český blog o kosmetice, módě a různých tipech, například na domácí rýžový peeling. Dělá také videa, což je velkým plus, protože jsou samozřejmě v češtině a přináší skvělé tipy na líčení.
http://www.youtube.com/user/2nikci
http://nikolbeauty.blogspot.com/
Zlatosfera
Její blog jsem našla teprve nedávno (popravdě dnes), ale už teď mohu říct, že je skvělý! Najdete tam obrovské množství recenzí na všemožné produkty různých značek.
http://zlatosfera.blogspot.com

Musím se přiznat, že mám více oblíbených blogů a beauty guru v oblasti kosmetiky, ale tyto tipy vám snad budou pro dnešek stačit:)
Jinak připravuji článek o kosmetických nezbytnostech, tak se můžete v nejbližší době těšit na nový, smysluplný příspěvek.
Hezký víkend!

středa 20. dubna 2011

Things.....

Květnová (nebo spíše květinová) Elle s dárkem - Termální voda Avéne (zkoušely jste ji? je skvělá! opravdu nádherně uklidňuje pleť. Myslím že se mi bude velice hodit, až se v létě budu opalovat a spálím se).
Řasenka SuperEnchant od Avonu - docela se divím, že popisek v katalogu nelhal - opravdu natočí každou řasu a dělá nádherný pohled. A nežmolkuje!
Meruňkový peeling od Freeman - malý zázrak, hlavně čistí a stahuje rozšířené póry (a těch já mám dost!)
Lak na nehty Vivid Violet od Avonu - je superlesklý a na nehtech vypadá božsky! (někdy ukážu)
Pečující barva na rty Pink a Balzám na rty Strawberry Frost - oba balzámy jsou na rtech velice příjemné, dlouho hydratují a mají nádhernou jemnou růžovou barvu (pečující barva je perleťová a balzám je třpytivý)
Zelený korektor od NYC - pokud máte začervenalou pleť, zelený korektor je tou správnou volbou!
Gelová oční linka od Essence - moc kvalitní sice není, ale barva je intenzivní a díky tomu, že je tato tužka měkká, dá se s ní i stínovat (pokud ji rozmažete)
Fialová závislost! Taky ujíždíte na nějaké barvě laku na nehty?

bronzovo - fialové líčení - docela se mi ta kombinace zamlouvá. A omluvte prosím fotky :)

čtvrtek 14. dubna 2011

Péče o pleť


1. KROK - ČIŠTĚNÍ
Ráno používám k čistění pleti pouze č.1. Bioderma Sensibio H2O pro citlivou pleť; pleť je po ní příjemná a připravená k nanesení krému a poté i make-upu. Jinak k odličování používám nejdříve č.2. Avon odličovač očí , který "sundá" stíny i řasenku a oči po něm neštípou, poté odlíčím zbytek obličeje číslem 3. Yves Rocher květinové odličovací mléko, a nakonec dočistím číslem 1. Biodermou. (odličuju se tak dlouho, dokud není poslední tampónek čistý.
2. KROK - KRÉMY
Jak vidíte, mám více krémů na výběr (a tohle nejsou všechny, jen momentálně nejpoužívanější). Vždy si vybírám krém, dle potřeb mé pleti. Pokud cítím, že je suchá, vezmu si hydratační krém (č.6 Avon oční hydratační krém, č. 7 Avon denní hydratační krém, č.8 Avon noční hydratační krém - tyto krémy jsou skvělé, opravdu hydratují a zanechávají na pleti příjemný pocit), pokud pleť mdlá a potřebuje rozjasnit sáhnu po čísle 4 Ziaja kakaové máslo), a pokud se vyskytnou nedokonalosti, jako je větší výskyt pupínků (a takových podobných věcí) sáhnu po čísle 5 Yves Rocher Zero defaut (tento krém má krásnou vůni, voní jako čerstvě posekaná tráva:).
3. KROK - ZVLÁŠTNÍ PÉČE
Já vím, ty kroky tady mám trochu popletené, ale už se mi to nechce předělávat. Samozřejmě, že masky se dávají na odlíčenou pleť a až po maskách přichází na řadu krémy. (Jen abyste si nemyslely že jsem hloupá a dávám si masku na nakrémovaný obličej :d)
Takže - číslo 9 Freeman  kaolinová pleťová maska avokádo a oves: co říct k této masce? Je skvělá! Čistí póry, pleť je po ní pevnější, svěží a pleť vypadá zdravěji. Další je 10 Avon hydratační maska - pro suchou pleť je výborná! č.11 sem moc nepatří Avon čistící pleťová voda s bílým čajem, rozhodně není na citlivou pleť, řekla bych, že se hodí spíš pro problematickou (teď mi můžete, ale taky nemusíte věřit). a poslední věc je nejlepší! 12 Avon vyživující peelingový krém s bambuckým máslem a zázvorem. Tuto věc můžete použít buď jen jako peeling, a nebo si ji na obličeji nechat déle a použít ji jako masku s následným peelingem. Řeknu vám, po téhle masce s peelingem mi připadá moje pleť jemná jako pleť miminka. Opravdu stojí za vyzkoušení!

PS. KDYSI TADY BYLA TAKOVÁ "SKORO DISKUZE" K TOMU, ZDA SI MYSLÍTE, ŽE KRÁSNOU PLEŤ ZÍSKÁTE POUZE POUŽÍVÁNÍM DRAHÝCH PŘÍPRAVKŮ. JAKÝ NA TO MÁTE NÁZOR? STAČÍ VÁM LEVNÉ VĚCI  TYPU AVON, BALEA..NEBO POTŘEBUJETE CLINIQUE, BIODERMU ATD...?

středa 13. dubna 2011

Favourite hair products

Dnes vám chci ukázat mé oblíbené produkty na vlasy. Třeba vám dám i nějaký dobrý tip :)
V první řadě omluvte ošklivé fotky.
Tohle je šampón, kondicionér a sprej od Avonu, z řady Advante techniques pro polodlouhé a dlouhé vlasy. Tyto přípravky jsou označeny jako vyživující, a já musím dát popisku zapravdu. Vlasy jsou vyživené, lesklé a krásně voní (a ta vůně vydrží). A velké plus je, že vlasy rychleji rostou (odzkoušeno). A také pomáhají lámavým a mastným vlasům.
Šampón Balea pro hnědé vlasy. Zázrak za pár korun. Vlasy jsou po něm krásně lesklé, příjemné na dotek. Obecně přípravky na vlasy od Baley si nemůžu vynachválit. Stojí jen pár kaček a výsledek je perfektní! Mám od nich ještě moc ráda masky na vlasy (např. pro lesk vlasů - fakt funguje).
Gliss Kur hair repair pro oslabené vlasy bez lesku. No, co dodat, pokud je mi známo, tak tento (nebo podobný) přípravek používá řada z vás, a jistě víte, že fungují skvěle. Po tomto jsou vlasy lesklé a dobře se rozčesávají. A mají zvláštní vůni.
"Lepidlo" na vlasy Syoss Fibre-Cream.Je to taková pasta (nebo spíš fakt lepidlo) na vlasy. Dobře drží, když  ji (tu pastu) dobře "napátláte" na vlasy, tak není skoro vidět a tenhle kelímek mám už 2 roky (je prostě bezedný). Tento výrobek používám hlavně když si dělám culík a vlasy si chci "ulízat" dozadu. A kdysi jsem si ho koupila kvůli tvarování ofiny :)
Nivea volume sensation. Super sprej, já ho používám místo pěny na vlasy. Sice nějak zvlášť záviděníhodný objem nevytváří, ale zato hezky voní :)
Na závěr zajímavá věcička - Pudr na vlasy od Got2b. Já jsem tedy nevěřila, že mi tenhle "zásyp" vytvoří na hlavě něco čemu se říká objem -  a byla jsem překvapená, protože vážně funguje. Někdy vám zkusím vyfotit "před a po".

Dále používám masky, olejíčky a podobné blbosti, ale mé vlasy jsou hezké a spokojené:) Ps. Je dobré šampóny i kondicionéry střídat:) Je to podobné jako u krému na pleť, ty by se také měly střídat, aby si pleť příliš nezvykla na jeden výrobek.
A co vy a vlasy? Věnujete jim náležitou péči? Které výrobky máte rády(i) a které ne?

úterý 12. dubna 2011

Nails....

Zdravím své milé čtenáře! Nebudu se zase omlouvat, že nepřispívám atd....Prostě na blogování teď nemám čas ani nápady:) Ale brzy se snad dostaví obojí. Dnes vám chci ukázat pár laků, které jsem si nedávnou koupila.
Matující lak od Avonu (odstín Red velvet)
Musím říct, že je to zvláštní barva. Původně jsem si představovala tmavě červenou, ale nakonec z toho vniklo něco mezi červenou a hnědou barvou. Ale nevypadá to zas tak zle. Velkým plus je to, že lak uschne během téměř okamžitě po nalakování. Bohužel se ale rychle olupuje.
Lak na nohy od Essence. Nevím tedy jaký je rozdíl mezi lakem na nohy a normálním lakem, ale já si s ním v první řadě nalakovala nehty na rukou. Musím vám říct, že ta barva je úžasná! Na obrázku to není tak dobře vidět, ale je to jakoby tmavě fialová s modrým nádechem. Má krásné odlesky, až mě z nich chvilkama bolely oči :) Kdo chce zajímavou barvu, nechť jde do Catwalk Pink!
Šedý lak jsem scháněla dlouho. Konečně jsem narazila na odstín, který mě nějak zaujal. Tyhle mini laky od Essence jsou skvělé v tom, že stojí pár korun (cca30?) a seženete všechny  možné barvičky. Akorát mám pocit, že příliš dlouho schne.

Ano, i já jsem si koupila onen zázračný "praskací" lak. Bohužel, jak jsem viděla výsledek, tak jsem si řekla že se s ním asi lakovat už nikdy víc nebudu :D Vypadá to prostě divně. 
Co vy? Jaký máte na "krekovací" či "praskací" lak názor? Líbí se vám? Nelíbí? Proč?