úterý 31. srpna 2010

...

Přeji všem, kteří jdou zítra do školy pěkný den. Jistě už přemýšlíte, co si zítra oblečete, proto přináším trochu inspirace. :)

pondělí 30. srpna 2010

I´m thinking about fashion...

Móda. Když chcete být styloví, měly byste mít dokonalý outfit, vlasy, make-up a skvělé doplňky.
Jak tak přemýšlím, málo kdy se mi stalo, že bych viděla (nebo že bych dokázala mít na sobě) všechny tyhle aspekty dohromady. (Ale jak říkám - "dokonalost neexistuje, jde jen dobře zahrát")
Když je člověk krásný, mělo by být jedno, jestli má na sobě šaty od Gucciho nebo pytel. Většinou první, čeho si na cizím člověku všimnete, je jeho oblečení.
Šaty dělají člověka? A co když člověk dělá šaty? Stane se krásná žena, která si obleče ošklivé šaty škaredou?
To, co nosíme na sobě, je pro dnešní společnost velice důležité. Z oblečení se občas dá vyčíst i povaha dotyčného.
Děláte si úsudek o člověku podle toho, co má na sobě? (Já občas ano, a často mi můj úsudek vychází).
Co si o tom všem myslíte? Je mi jasné, že máte módu rády (protože jinak to moje žvatlání tady ani nečtete), ale moc by mě zajímali vaše názory:)

neděle 29. srpna 2010

Hair Style

Copánky, drdoly, kudrnaté, rovné, krátké, dlouhé, melírované, s čelenkou.....však to znáte s vlasy si můžete dělat co chcete :)
Dnes vám chci ukázat pár mých oblíbených účesů.
S vlasy jsem nikdy moc neexperimentovala, jen jsem se dopracovala od vlasů až po zadek na delší mikado. Teď je chci mít zas dlouhé, takže čekám a čekám a  čekám....(až je budu mít jako Megan Fox).
Můj nejoblíbenější účes je samozřejmě culík. Je praktický, ale dá se z něj udělat i účes třeba na ples. A nevyžaduje žádné dlouhé přípravy. Potom mám ráda také vlasy rozpuštěné, ale to je musím nejdříve žehlit, a to se mi často nechce:) A vždycky jsem měla ofinu nebo patku, teď jsem si řekla že už žádnou nějakou chvíli nechci. Ale je dobré, že správná ofina vám dokáže změnit celý účes a taky obličej:)
Pamatuju si, když jsem byla poprvé u kadeřníka (bylo to v 9 třídě), a chtěla jsem si nechat zkrátit vlasy (měla jsem je po zadek a chtěla jsem se do půlky zad), a kadeřník měl slzy v očích, že je škoda to stříhat.Každý mi vždycky tvrdí, jak mám vlasy kvalitní, a to si je každý den žehlím, lakuju nebo geluju...prostě cpu na svoje háro co se dá. Dodneška to nechápu, ale moje vlasy mě asi mají rády. 
  • Tak co, jak jste na tom s vlasy vy? Jaký je váš nejoblíbenější účes?

A tady máte mě :)


sobota 28. srpna 2010

School Fashion

Škola už skoro začíná, pro někoho příští týden, pro někoho později:)
Jak se oblékáte do školy? Máte radši "formálnější" nebo "uvolněný" styl? Já osobně dávám přednost tomu formálnějšímu, do školy nejčastěji nosím košile a džíny, chodím jako "slušňačka", a hlavně nechápu holky, které si na sebe vezmou do školy flitrový top s mega výstřihem a minisukýnku. To se mi zdá dost nevhodné, plést si školu s diskotékou. A další věc co nechápu, je velký trend, chodit do školy v teplákách (už jsem potkala i holky, které měly k vytahaným teplákům podpadky - divné).
Mě se hodně líbí styl Sereny z Gossip Girl (Blake Lively).
No, zatím se mějte, a oblíkejte se jak chcete:)
ps. co říkáte na takové školní uniformy? Byly byste pro nebo proti? (já rozhodně proti, ale je pravda, že když člověk musí nosit uniformu, nepotřebuje trávit spoustu času myšlenkami typu "co bych si tak zítra oblékla....)

úterý 24. srpna 2010

Lady Gaga Bad Romance Look

Tohle je pěkně šílený :D

Trendyyyy

  • Leopardí vzor - najdete ho úplně na všem, od kalhotek po kožich. Také je v různých barevných kombinacích
  • Kožešina - kdo viděl něco z kolekce Chanel, jistě ví, že kožešina letos vládne. Můžete si pořídit kožešinovou tašku, nebo i kalhoty (ale prosím!!!, kožešinové kalhoty si nepořizujte)
  • Šedá, béžová, černá - a nejlepší je kombinace všech těchto barev dohromady. Hlavním trendem jsou šedé nehty (v H&M seženete šedý lak a věřím, že půlka  z vás ho už má). Ať žijí všichni, kteří jsem rádi nenápadní
  • Rudá - rudá pusa, rudé nehty. Nestárnoucí klasika
  • Květinové vzory - jsou s námi celý rok, jen teď už by neměly tak veselé
  • Kozačky nad kolena - pokud máte kilometrové nohy, tak si je pořiďte. Pokud máte krátké nohy, vůbec se na extra vysoké kozačky nedívejte (to si radši pořiďte legíny a kotníkové boty ve stejné barvě)
  • Džinové košile - ty se tady budou ještě nějakou chvíli nosit. A víte k čemu se taková džínová košile NEJMÍŇ hodí? K džínám :)
  • Styl 50. let - jednoduše řečeno - úplé triko, "áčkovou" nebo pouzdrovou sukni a čistě ženský styl je na světě
  • Pánský styl - kostýmek, klobouček a hlavně podpadky 
  • A dále: velké náhrdelníky, blbosti s cvočkama, drdoly, husté obočí, kouřové líčení, hodně tvářenky
Necháváte se ovlivňovat trendy? 
Který z těchto se vám nejvíc líbí/nelíbí?
Mě vyhovuje jenom jeden - a to barvy šedá, béžová a černá :) Mám totiž nejvíc oblečení v těchto barvách, leopard a kytičky moc neznám:)

ps. letošní trendy si docela odporují, když například uvážíte "styl 50. let", který je čistě ženský a oproti tomu "pánský styl", kterému ženskost moc neříká. Aleje to skvělé, protože si každý příjde nasvé:)



pondělí 23. srpna 2010

Zjistila jsem....







Blíží se  konec prázdnin a začátek školy. Moc se netěším, protože tam nikoho nebudu znát a budu se zase muset se všemi seznámit. Ale aspoň začnu "s čistým štítem". Jak se těšíte do školy vy?
Díky blogu už jsem navázala i pár "skoro přátelství", což je fajn. Na to, že jsem tady ani né měsíc mě všechny vaše komentáře a aktivity moc těší.
Dále jsem zjistila, že můj šatník má jisté "mezery". Na podzim nejsem vůbec připravená. Mám 3 trička s dlouhým rukávem (z toho mi sluší ale jen jedno), můj baloňák taky vypadá trochu "ošuntěle", a moje kožená bunda nejde zapnout. Taky moje milovaná Sisley taška do školy už by potřebovala vyměnit. 
Poslední zjištění je, že jsem asi závislá na časopisech, protože kdykoliv jdu do trafiky pro cigarety, sáhne má ruka po časopise. Brzy mě to asi zruinuje (jak cigarety, tak časopisy), ale neumím si pomoct.
A na závěr pár fotek :)

Pohodní nadevše:)

Facebook - Minimalist Lady


neděle 22. srpna 2010

Bla bla blahhhh

Pásek Moschino, sovičky, jelínci, makrónky, oxfordky - už mám pocit, že tohle všechno člověk potřebujete, aby mohl bloggovat. Podle oxfordek a doplňků se sovama poznáte na ulici bloggera. Taky se fotí - skoro pokaždé, když vyráží ven, aby ukázal světu své originální modely. Já skoro žádné fotky nemám, asi je to tím, že skoro nechodím ven, a když už ven výjdu, není nikdo, kdo by mě vyfotil. Většina fashion blogerů from CR jsou z Prahy. Tam už se dobře ztratíte, když se chcete "nerušeně" vyfotit. A co máme dělat my z menších měst? Je mi trapné, když jdu na kafe s kámoškou, říkat jí "vyfoť mě tady takhle a takhle", protože většina z mých přátel ani neví, co to blog je, a hlavně chci, aby můj blog četli lidé, co módu aspoň trochu chápou.
Nemám milion oblečení, ani milion doplňků, jen milion nápadu "co jak a proč spolu kombinovat".
Jsem ráda za mých 5 pravidelných čtenářů, na to, že jsem tento blog založila nedávno, je to docela úspěch:) Proto díky, že mě občas čtete a doufám, že vás občas i mé příspěvky baví.
Až začne škola, nebude už čas na časté psaní příspěvků a čtení ostatních blogů, proto se snažím "vychrlit" ze sebe co nejvíc už teď. A na závěr jedna "inspirační" s názvem Back to school
ps. ještě jsem zapomněla na "obsah kabelky", ten je taky docela častý a pro mě je moje kabelka takovým "posvátným místem, ve kterém se nesmí nikdo hrabat", proto bych to nikomu neukazovala :)

sobota 21. srpna 2010

Doplňky

Čelenky (2x Lindex, 2x Claires)
Gold - Náhrdelník Promod (rozpadlej), náramky Camaieu, náušnice mašličky Ann Christine, prsten H&M
Hodinky Scream, prsteny H&M Orsay, Kenvelo, New Yorker, náušnice Orsay

City Style


pátek 20. srpna 2010

Něco o minimalist lady

Takovéto články se spíše píšou na samém začátku bloggování, ale já vám chci o sobě něco napsat, a napadlo mě to právě teď.
Je mi 19 let, narodila jsem se v Ostravě, 4 roky jsem studovala na Vsetíně a momentálně bydlím se svým přítelem v Brně. Celý můj život se točil kolem módy a kosmetiky. Malovat jsem se začala ve 4 třídě (začalo to stíny, řasenkou a lesky na rty, postupně přibývalo make-upu, tvářenky a ostatních vymožeností). Malovat jsem se naučila díky mé mamince, která vždycky ráno vstávala do práce a malovala se a já ji pozorovala a naučila jsem se spoustu triků. S oblečením to bylo podobně. Taky jsem vždycky sledovala mamku, co si obléká, co s čím kombinuje a tak nějak to celé moje šílenství začalo.
Od mala jsem listovala módními časopisy, dívala jsem se v televizi na přehlídky a pozorně jsem venku ve městě sledovala lidi a jejich styl. Každý týden jsem s mamkou vyrážela na nákupy (měly jsme stejné velikosti, takže jsme si oblečení navzájem půjčovaly - to se vždycky hodí), kupovala jsem haldy oblečení, ale upřímně - neměla jsem styl. Ten ke mě přišel až časem. Vždycky jsem měla představu, jak se chci oblékat. Ryze ženský  a elegantní styl. Ten se mi naštěstí podařilo vytvořit, a získala kamarádi mi začali říkat "Lady Elis".
Díky této přezdívce vzniklo kus názvu mého blogu. A minimalist znamená minimalistický, a tento styl se mi velmi líbí. Nejsem na přeplácané věci, vzory, obrázky a spousty doplňků. Většinou volím velmi jednoduché outfity, mám ráda šátky, náušnice a prstýnky, a vždy se je snažím skloubit dohromady tak, aby celý model vypadal jednoduše, nenuceně a nepřeplácaně. Vždy jsem se také snažila vymyslet si vhodný účes, protože špatný účes k hezkému outfitu velmi kazí dojem. Teď si zrovvna nechávám vlasy zase narůst dlouhé, takže nemůžu nic moc vymýšlet s mým špatným střihem. Ale vím, že když si k večerním šatům vezmu culík, vypadá to jako nedbalá elegance vhodná na diskotéku, když si ovšem udělám drdol, můžu jít klidně i na ples.
Proč jsem vůbec začala s blogováním? Jak je již uvedeno, móda mě zajímá odmalička. Vytvořila jsem si takový blog, který bych s radostí četla kdykoliv bych měla čas - takový módní mišmaš. Kosmetika, inspirace, vlastní názory, outfity, zajímavosti z módy. Tady na mém blogu je všechno, co zajímá mě, proto doufám, že vás můj blog baví stejně jako mě baví sem přispívat.
Ps. Takovéto dlouhé články už radši psát nebudu, nechci vás unudit čtením :)

Nudíte se? Nekupujte medvídka mývala, ale běžte na polyvore.com

Pokud nemáte co na práci, doporučuji navštívit stránku http://www.polyvore.com/. Můžete si tam vytvořit outfity dle vašich představ. Já jsem tam zatím strávila půl hodiny a stvořila jsem tohle:

středa 18. srpna 2010

Olympie

Po sto letech jsem zamířila do mé oblíbené Olympie Brno. Jel semnou můj přítel, který  málem zemřel nudou, proto jsem ho usadila v kavárně a sama šla navštívit butiky. Moje úlovky se finančně vyplatily - náušnice z Ann Christine za 29,- čelenka z Lindexu za 19,- (díky slečně jitasekfashionista  jsem si vzpomněla, že v lindexu teď mají levné čelenky, tak jsem si hned ještě pro nějakou běžela, dokud je tam ještě mají), 3 prstýnky z H&M za 149,- a sako z H&M za 300,- (původně stálo 1299,-). K tomu na čtení Elle a jsem hned spokojenější člověk.
(Fotky za moc nestojí, jako vždycky:D)






úterý 17. srpna 2010

....

Pro všechny, které si potřebují zvednout sebevědomí....
Božská Megan Fox bez makeupu
Megan je krásná holka a bez make upu vypadá jako "obyčejná holka odvedle". Hned ji mám raději, že je jako my...obyčejné smrtelnice

neděle 15. srpna 2010

Levně a stylově

Tak mě napadlo....jsem docela dobrá "hledačka slev", a tak vám chci poradit, jak levně přijít k oblečení a neutratit přitom moc peněz

  • Slevy, výprodeje - letní, zimní - ty jsou asi nejlepší. Ve všech obchodech mají slevy, a jen jen na vás, jestli si tričko koupíte hned, nebo chvíli počkáte, až ho bude ve slevě
  • Vždycky, když chcete jít nakupovat, určete si, kolik přesně chcete utratit
  • Second handy - originální a vintage kousky, občas tam seženete i značkové kousky za skvělé ceny - stačí jen pořádně hledat. (koupila jsem si například tričko Mango za 150 kč, úplně nové i s visačkou - pak jsem šla do manga a to tričko tam ještě bylo - za 699 kč)
  • Maminčina/babiččina skříň - staré skříně skrývají opravdu spousty stylových a originálních kousků. Pořád se něco vrací do módy, vintage je tady trendy, takže koukněte, co má mamka nebo babička ve skříni (určitě tam něco najdete)
  • Šatník vaší kamarádky - každý občas potřebuje obnovu šatníku, proto se zkuste se domluvit s kamarádkou, a nějaké kousky si s ní "vyměnit"
  • Šatník vašeho přítele/bráchy - pokud máte v lásce delší trička v pánském stylu, není nic lepšího, než navštívit skříň bratra (pokud není o moc mladší :D) nebo přítele. Myslím, že každý přítel by byl rád, kdyby jeho přítelkyně šla ven s jeho triku
  • E-shopy - většinou tam najdete oblečení za menší cenu, než v obchodě. S e-shopy ale zkušenosti nemám, tak moc neporadím. Ale pokud to chcete zkusit, tak myslím, že aukro.cz a ebay.com jsou nejlepší

Shopaholici

Co jsou vůbec zač?

„člověk patologicky závislý na nakupování a na afektivních prožitcích s nakupováním spojených“
Je normální, když strávíte v obchoďáku půlku odpoledne a nakupujete, v rámci svých finančních možností. Ale když shopaholikovi dojdou peníze, půjčuje si a nakonec se zadluží. Jsou z toho pak pořádné problémy.
Shopaholik si kupuje naprosté zbytečnosti, hlavně když má ten skvělý pocit, že si něco koupil.
Myslím že film Báječný svět shopaholiků už vidělo spoustu z vás, tak asi víte, jestli shopaholik jste, či ne.
Tak co, jak jste na tom vy?
Já osobně zbožňuju čas, strávený v obchoďáku, užívám si to se vším všudy, ale když nemám peníze, pro jistotu nikam nechodím, protože bych pak akorát zas doma brečela, že "v té výloze měli tak krásné šaty a byly ve slevě", však to znáte. Vždy, když si něco koupím, mám krásný pocit, že mám zase o jednu věc v šatníku víc (nakonec zjistím, že jsem sice nakupila za super cenu, ale že mi ten hadřík vůbec nesluší - a to naštve), ale nikdy bych si nepůjčila peníze, kvůli nákupům.

Trpaslíkům zdar!

Boty s podpadkem či bez? 
Já osobně musím dát přednost botám na podpadku. A proč? Měřím 158 cm, takže jsem vcelku trpaslík. Moje boty mají podpatek většinou kolem 10 cm, s tím jsem nejvíc spokojená. Často mám problém v obchodě dosáhnout na poličku s jídlem nebo na věšák s těmi krásnými šaty, které se mi tak líbí...je to boj. Většinou chodím v podpadkách i po lese a na procházky - vím, není to zrovna dvakrát pohodlné, ale z tenisek mě začnou bolet nohy už po půl hodině, a v podpadkách třeba až po čtyřech. Ale taky si tenisky nebo baleríny občas vezmu. Ale řeknu vám, proklínám člověka, který vymyslel debilní dlažební kostky ("kočičí hlavy").
Malá výška má své výhody i nevýhody. Výhoda - můžete nosit podpadky a nemusíte se strachovat, že budete větší než váš přítel (pokud nechodíte s trpaslíkem); pokud se chcete ztratit v davu, není to tak těžké, a pokud jste blondýna, tak se vám v obchoďáku dobře hledají nízké ceny (to je vtip). A nevýhoda? Nikdy si nekoupíte kalhoty, které byste nemusela nijak upravovat (dobrá délka se dá koupit jedině v dětském, ale z vlastní zkušenosti vím, že s tímhle je taky problém, protože sice měřím jako 13ti leté dítě, ale má postava na 13 opravdu nevypadá), nedosáhnete na regály, a vždycky se o vás bude povídat ve stylu "Elis...jó to je ta malá.." :D
Díky bohu za tyhle boty. Sice stály dost a brzo se začaly "rozpadat" (znáte to - dlažební kostky), ale do podzimu semnou určitě vydží. Chodí se v nich úžasně.
Tyhle baleríny mám asi 2 roky - jsou jako nové, protože jsem je měla na nohou tak 3x a to ještě jen ve škole, kdy jsem v nich vydržela maximálně hodinu. Ale jsou krásný.

  • Kolik měříte vy? Jakým botům dáváte přednost? Máte taky stejně "blbé" problémy, jako já?

čtvrtek 12. srpna 2010

Hloupá otázka

Milé bloggerky,
co máte všechny s oxfordkama, makrónkama a značkovýma kabelkama? :D
ps. daj se někde v Brně sehnat makrónky? Ráda bych je ochutnala

Obrázková mánie pokračuje....

Tentokrát jsem se ale rozhodla, ukázat sama sebe. Fotky jsou různě staré, tak se nedivte že jednou vypadám tak a podruhé onak. Nejstarší je poslední fotka, je z roku 2007. A pardon, že ty fotky jsou hrozné, ale  jiné v tuto chvíli nenajdu :)